İstanbul sermayesinin Anadolu sermayesini içine almadığını ifade eden Erdoğan, “İstanbul sermayesi bizimle para kazanmada anlaştı ama siyasette anlaşamadı” diye konuştu.
Atv"de yayınlanan "Gündem Özel" programının konuğu olan Başbakan Erdoğan, gazetecilerin referanduma ilişkin sorularını yanıtladı. “İstanbul sermayesi ile çelişkiniz var. İstanbul sermayesi ne istiyor hükümetten” sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi: “İstanbul sermayesi bizimle para kazanmada anlaştı ama siyasette anlaşamadı. Çok da önemsemiyorum. Önemli olan benim milletimin sahip çıkması.
Anadolu sermayesini de içlerine almadılar. Ama isteseler de istemeseler de, Türkiye"de sermaye ciddi manada el değiştirmeye başladı. Bu bizim için çok önemli bir güven kaynağı. Türkiye"nin dört bir yanında yatırımlar ve ihracat, 3-5 yıl öncesiyle mukayese edilmeyecek oranda arttı. Bu da İstanbul sermayesini rahatsız ediyor.”

"TÜSİAD kendine çeki düzen versin"
“Sermayeyi İstanbul ya da Anadolu diye ayırmak da doğru mu” soru üzerine Başbakan Erdoğan şöyle devam etti:
“TÜSİAD"ın üyelerinin onurlarıyla oynamak istemem. Ben bir Konukoğlu ile iftihar ederim. Gaziantep"ten çıkmış ama dünya markası haline gelmiş. Vestel de aynı şekilde. Belki bir üslup, yaklaşım farkı olabilir. Doğrudur. Ama TÜSİAD"ın da kendine çeki düzen vermesi lazım. Ben buradayım, böyle olur diyemez.” TÜSİAD"ın referandum konusunda kurumsal bir görüş açıklamamasını eleştiren Erdoğan, “Kapattık o defteri” dedi.



Ekranda Erdoğan"ı ağlattı
Erdoğan, 11 yıl önce cezaevine girmeden önce İstanbul"da kendisi için bir konser düzenlenmişti.
Erdoğan, konserde Ahmet Kaya"nın Şafak Türküsü şarkısını söylediği anki görüntüleri izlerken gözyaşlarını tutamadı.