Aydın Valiliği, Aydın Ticaret Odası (AYTO) ve Aydın'ın canlı tarihi Haydar Özde (98) arasında imzalanan protokolle Özde'nin Atatürk anıları kitap olarak basılıp, tüm okullara dağıtılacak.
AYTO Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Aydın Valisi Mustafa Malay, Aydın'ın adeta canlı tarihi olan Haydar Özde'yi her hafta evinde ziyaret ettiğini belirterek, bu ziyaretlerde onun ne denli çok tarihsel bilgiye sahip olduğunu gördüğünü söyledi.
AYTO Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan da odalarının, iş yaşamıyla ilgili çalışmaların yanısıra toplumsal sorumluluklarla ilgili çalışmaları da yerine getirdiğini vurgulayarak, Özde'nin anılarının AYTO'nun kültür yayını olarak basılıp yayınlanacağını bildirdi.
Özde'nin, Osmanlı devletinin son dönemlerini, cumhuriyetin kuruluş yıllarını bizzat yaşamış, önemli olaylara tanıklık etmiş bir insan olduğunu belirten Çağlayan, onun anılarını gelecek kuşaklara aktarmanın sorumluluğunu üstlendiklerini kaydetti.
Çağlayan, kitabın 2008 yılı ocak ayına dek hazırlanarak, Aydın'daki tüm okullara dağıtımının yapılacağını sözlerine ekledi.