Aydın"ın Köşk İlçesi"ne bağlı Gündoğan Köyü"nde yaşayan 106 yaşındaki Emir Ayşe Kurt, bugün sabah saatlerinde yaşadığı evinde hayatını kaybetti. Daha önceden hiçbir rahatsızlığı olmayan ve tüm ihtiyaçlarını kendisi gideren Emir Ayşe Kurt"un ölümü çevresinde büyük üzüntüye neden oldu.
Kurtuluş Savaşı ve Yunan mezaliminin canlı şahidi Emir Ayşe Kurt"un ölümünden büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Köşk Kaymakamı İsmail Soykan, “Emir Ayşe nine bizim için çok önemli değerdi. Bugüne kadar anlattıklarını kayıt altına aldık. Ve bu kayıtları da saklayacağız” dedi.
Bilindiği gibi Köşk İlçesi"ne bağlı Gündoğan Köyü"nde yaşayan hayatı boyunca doktor yüzü görmeyen 106 yaşındaki Emir Ayşe Kurt işgal yılları sırasında ailesi ile birlikte Büyük Menderes Nehri"nin karşı tarafına kaçtıkları günleri ilk günkü hatırlayıp anlatıyordu. Bağımsızlık ve özgürlük için, özellikle Türk Silahlı Kuvvetlerine ve polislere sürekli dua eden Emir Ayşe Nine, sürekli doğal besleniyor ve herkese de suni gıdalardan kaçınmaya çağırıyordu.
Emir Ayşe Kurt"un hayatı boyunca unutamadığı Köşk Karatepe Köyü"nde yaşayan insanların köydeki camiye doldurulup ateşe verilmesi olayının yaşandığı haftada hayatını kaybetmesi de herkesin dikkatini çekti. Emir Ayşe Kurt"un bugün yaşadığı Gündoğan Köyü"nde toprağa verileceği bildirildi.