Aydın Kuşadası’nda bu yıl 3.’sü gerçekleştirilecek olan Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı için hazırlıklar tamamlandı. Türk hayvancılık sektörünün buluşma noktası olması beklenen fuara Aydın’daki tüm yetiştiricilerin katılmasını tavsiye eden Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, “Efeler Ziraat Odası olarak hazırlıklarımızı tamamladık. Yaklaşık 14 bin üyemize davet ediyoruz. İsteyen herkesi de fuara ücretsiz olarak taşıyacağız. Servisler sabah saat 09:00’da Cumhuriyet Mahallesi Merkez Kipa yanındaki kalkacak” dedi. 
Efes Fuar ve Kongre Merkezi'nde 3-6 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı'nı hayvancılık sektörü açısından önemsediklerini belirten Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, “Fuarın hem yetiştiricilerin tecrübesini artıracağına hem de bölgeye büyük bir canlılık getireceğine inanıyoruz. Geçen yıl fuar süt sektöründeki krizin atlatılmasında önemli bir etken oldu. Bu yılda sektördeki sıkıntılar ve çözüm önerileri fuarda ele alınacak. Fuar ne kadar ilgi görürse yaşanan sorunların çözümü için alınacak kararlar da yöneticiler tarafından o kadar dikkate alınacaktır. Bu nedenle de tüm yetiştiricilerimizi fuara davet ediyoruz” dedi.
3 Kasım’da saat 10:30’daki resmi açılış törenlerinin ardından fuar programı kapsamında 4. Ulusal Süt Zirvesi başlayacak. Zirve 5 oturumda 4 Kasım akşamına kadar devam edecek. 5 Kasım günü ise En verimli besi sığırı yarışması, melez ırkların sergilenmesi, damızlık düve açık artırmaları yapılacak. 6 Kasım gün ise küçükbaş melez ırklar sergilenecek ve ardından koyun ve keçiler arasında güzellik yarışması yapılacak.