3. Yargı Paketi’nde ‘örgüt üyeliği’ ve ‘örgüte yardım ve yataklık’ suçlamasından hapis yatanlara yarı yarıya ceza indirimine gidilmesinin ardından, cezaevinde bu suçtan dolayı hapis yatanlar tahliye olmaya başladı.

2006 yılında Adana Emniyet Müdürlüğü’ne ‘canlı bomba’ saldırısı yapmak için Suriye’de bomba eğitimi gören bir teröriste yardım ve yataklık yapan A.B. adlı tutuklu şahıs, yeni yargı paketinin yasalaşmasıyla beraber tutuklu bulunduğu Adana Cezaevi'nden serbest kaldı.

3. Yargı Paketi kapsamında serbest bırakılan A.B’nin yardım ettiği A.Ç. adlı ‘canlı bomba’nın üzerinden sırt çantası içinde 11.3 kilogram ağırlığında plastik patlayıcı, 12 elektrikli fünye, 2 savunma tipi el bombası, pil, ampul ve kablolar ile düzeneği çalıştırmak için kullanılan anahtarlar ele geçirilmişti. ‘Örgüte üye olma’ ve ‘örgüt üyelerine yardım ve yataklık etme’ suçlamasından tutuklu bulunan A.B. ise 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

"PINARBAŞI SALDIRISINA YARDIM VE YATAKLIK EDENLER SERBEST KALABİLİR"

Kayseri Pınarbaşı’nda 2 polisin şehit olduğu ve 17 kişinin yaralandığı ‘canlı bomba’ saldırısını gerçekleştiren terör örgütü PKK’lılara yardım ve yataklık eden zanlıların yeni yargı paketinin yasalaşmasından sonra serbest kalabileceği belirtiliyor. İddiaya göre, ‘Etkin Pişmanlık Yasası’ndan faydalanmak isteyen Pınarbaşı saldırısının tutuklu sanıklarının, mahkemeye başvurması halinde yeni yargı kapsamında’ örgüte üye olma’ ve ‘örgüt üyelerine yardım ve yataklık etme’ suçlamasından cezai indirime gidilerek bir müddet sonra serbest kalabileceği belirtildi.

Ayrıca, Pınarbaşı saldırısının tutuklu sanıklarından M.D.'nin 'etkin pişmanlık yasası'ndan faydalanmak için mahkemeye başvurduğu öğrenildi.