PKK terör örgütünde 3 yıl canlı bomba eğitimi aldıktan sona örgütten kaçarak 6 ay önce Bodrum'a gelen C.B., jandarmaya teslim oldu.

PKK'lıların kendisini yeniden örgüte döndürmek için işkence yaptığını öne süren C.B. ile işadamı K.K. da gözaltına alındı.

Şırnak'ın İdil nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki C.B., edinilen bilgilere göre 2002 yılında PKK terör örgütüne katıldı, Suriye'de bir yıl canlı bomba ve silahlı mücadele eğitimi, Kuzey Irak'taki kamplarda da iki yıl boyunca canlı bomba eğitimi aldı, 2006 yılında örgütten kaçarak önce Suriye'ye, ardından Türkiye'ye gelerek saklandı. Altı ay önce Bodrum'a gelen C.B., dün akşam saatlerinde Yalıkavak Jandarma Komutanlığı'na gelerek pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini söyleyip teslim oldu.

C.B. ifadesinde, Bodrum'da izini bulan kendini fesheden DEHAP'nin eski Konacık Belde Başkanı 45 yaşındaki K.K.'nin, kendisini terör örgütüne döndürmek için ikna etmeye çalıştığını, başaramayınca dört ayda birçok kez dağa kaldırdığını, inşaatlarda adamlarıyla birlikte, demir çubuklarla dövüp işkence yaptığını öne sürdü. C.B.'nin verdiği bilgiler doğrultusunda müteahhitlik yapan K.K. gözaltına alındı. K.K.'nin evi ve işyerindeki aramada çok sayıda örgüt dökümanı, CD, eğitim kasetleri ele geçirildi.

ANNESİ DE ÖRGÜTTEYMİŞ
Örgüte girdikten sonra üç yıl canlı bomba ve savaş eğitimi aldığını, annesi ve amcasının halen PKK içinde faaliyet gösterdiğini söyleyen C.B.'nin ifadesinde, “Benim gibi gençleri "özgür bir ülke kuracağız ve zengin olacaksınız, size iş vereceğiz" diyerek Kuzey Irak'a, oradan kamplara götürdüler. Beynimizi yıkadılar. Canlı bomba eğitimi aldım ve büyük şehirlerde eylem için yetiştirildim. Ancak ilerleyen yıllarda örgütün başka ülkelerin maşası olarak kullanıldığını fark edince kaçtım. Önce Suriye'de kaldım, ardından Türkiye'ye geldim. Bombacıların televizyonlarda eylemlerini gördükçe yaptığım ve yapacağım işten utanç duymaya başladım. Bize sürekli "örgüte düşman kim olursa olsun, suçlu suçsuz öldürmek sizin göreviniz, amacımıza ancak bu şekilde ulaşabiliriz" diyorlardı. Bodrum'da inşaatlarda çalışan akrabalarımın yanına gelip izimi kaybettirdiğimi düşündüğüm anda K.K. beni buldu. Defalarca örgüte geri dönmem, ihanet etmemem için beni uyardı. Yaptığım ihanetin kesinlikle cezasız kalmayacağınını söyleyip, beni ve memleketimdeki yakınlarımı, kardeşlerimi öldürmekle tehdit edince çareyi jandarmaya sığınmakta buldum. Örgüte katıldığım için çok pişmanım. Bildiğim herşeyi anlatacağım” dediği öğrenildi. C.B.'nin terör örgütündeyken bazı çatışmalara katıldığı öne sürüldü.

2004 seçimlerinde SHP'den Konacık'tan belediye başkanlığına adaylığını koyduğu öğrenilen K.K. ve C.B. jandarma tarafından ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Jandarma Yalıkavak ve Turgutreis bölgesinde konu ile ilgili operasyonları sürdürüyor.