MERSİN"de, içinde canlı bombanın bulunduğu otomobil, polis kontrol noktasında patladı. Teröristin öldüğü olayda, 10'u polis olmak üzere toplam 12 kişi yaralandı.


PATLAMADA 10 POLİS YARALANDI

Mersin Valisi Aksoy yaralı sayısının 12 olduğunu, yaralılardan ikisinin de patlamanın arkasındaki araçtaki iki kişi olduğunu söyledi

Patlama sonrası aracın parçaları yaklaşık 50 metre çaplı bir alana yayıldı, otomobilden geriye sadece motoru tek parça kaldı. Ceset parçaları da titizlikle toplandı.

Hatay"dan canlı bomba alarmı verilmişti

ANTAKYA"da 11 Ağustos"ta saat 02.30 sıralarında Hatay Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü"nün duvarına 12 kilo C-4 patlayıcı bırakmak isterken fark edilen Orhan Caner, çıkan çatışmada öldürülmüştü. Bu teröristin öldürülmesinin hemen ardından, istihbari çalışmalar sonucunda tek olmadığı belirtilmiş, kentte canlı bomba alarmı verilmişti. Canlı bombanın yakalanmasına yönelik çalışmalar sürerken, bu olaydan birkaç gün sonra Hatay"ın Altınözü İlçesi Yiğityolu Beldesi yakınlarında Suriye"den Türkiye"ye geçen 6 terörist, jandarma ekiplerince fark edilmiş, "Dur" ihtarına ateşle karşılık veren teröristler, çıkan çatışma üzerine Suriye"ye kaçmıştı. Teröristlerin bıraktığı çantalarda yapılan aramada 144 kilo TNT patlayıcı ele geçmesi üzerine, Hatay İl Jandarma Komutanlığı da, tüm illerin jandarma komutanlıkları ile emniyet müdürlüklerini, özellikle 15 Ağustos terör örgütünün eylemlerine başlamasının yıldönümü nedeniyle bombalı terör eylemlerine karşı uyarmıştı.

Olay, saat 15.35'de, kent merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunun Adana yönünden Mersin"e çıkış noktası olan eski Gözne gişelerinin bulunduğu yere 500 metre mesafede meydana geldi. Özel Harekat polislerin, canlı bomba ihbarı nedeniyle bir süredir takibe aldığı, içinde canlı bomba bulunan 63 Şanlıurfa plakalı beyaz renkli Mazda marka otomobil, eski Gözne gişeleri mevkiinde Bölge Trafik ekipleri tarafından durdurulmak istendi.

YAKALANMAMAK İÇİN BOMBAYI PATLATTI

Ancak, aracın sürücüsü durmayıp, kaçtı. Bu kontrol noktasına yaklaşık 500 metre uzaklıkta, bu kez, Asayiş, Terörle Mücadele ve Özel Harekat şubesi ekiplerince bariyerlerle oluşturulan ikinci bir kontrol noktası daha olduğunu fark eden canlı bomba, yakalanacağını anlayınca, araçtaki bombayı patlattı.

HEDEF NEYDİ?

Patlamada parçalanarak ölen teröristlerin hedeflerinin neresi olduğu da anlaşılamadı. Patlama sonrası, bölge güvenlik çemberine alınıp, Olay Yeri İnceleme ekiplerince titiz bir çalışma başlatıldı. Teröristlerin kimliğini de belirlemek amacıyla, ceset parçaları toplandı. Otomobilin plakasının da parçalanması nedeniyle araç ile ilgili bilgilerin motor şaşi numarası ile araştırıldığı öğrenildi.

BİR POLİSİN DURUMU AĞIR

Patlama sonucu kontrol noktasındaki Özel Harekat polislerinden 10"u da yaralandı. Adları açıklanmayan ve değişik hastanelerde tedavi altına alınan polislerden 1"inin durumunun ağır olduğu belirtildi. Yaralı polisleri tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret eden Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin Devlet Hastanesi"nde gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:



Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin Devlet Hastanesi'ndeki ziyaretinin ardından gittiği Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaptığı açıklamada, yaralı sayısını 12, terörist sayısını da 1 olarak bildirdi. Patlamanın meydana geldiği aracın plakasının 27 J 6876 olduğunu kaydeden Vali Aksoy, yapılan araştırmaya göre otomobilde bir teröristin bulunduğunun saptandığını, patlama sonucu 10 polisin yaralandığını, teröristin bulunduğu otomobilin arkasından gelen otomobilde bulunan 2 vatandaşın da yaralandığını söyledi. Aksoy, "Şu anda bizim ilk tespitlerimize göre bir terörist olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

Vali Aksoy, gazetecilerin, “Canlı bomba mı?” sorusuna, “Araçta kendini patlattığına göre, canlı bomba olduğunu düşünüyoruz. Emniyet teşkilatımız büyük bir gayret içerisinde çalışmasını tamamlamıştır” cevabını verdi.



PATLAMA NEDENİYLE ADANA-MERSİN OTOYOLU ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILDI

Mersin'deki patlama sonrası, Adana-Mersin otoyolu Gözne girişi araç trafiğine kapatıldı.


Alınan bilgiye göre, 12 polis memurunun yaralandığı olay sonrası, otoyolun Gözne girişinde sürdürülen inceleme nedeniyle, araçların bu istikametten geçişine izin verilmiyor.


Güvenlik güçleri, patlayan araçla ilgili tüm delilleri titizlikle incelerken, araçlar serbest bölge ve Mezitli çıkışlarından Mersin kent merkezine yönlendiriliyor.


İncelemenin tamamlanmasının ardından yolun trafiğe açılacağı bildirildi.


Bu arada, yaralı polis memurları olduğunun telsizden anons yapılması sonrası çok sayıda meslektaşları kan vermek ve destek olmak için hastanelere gitti.