Belediyenin ardı ardına şehitlerin geldiği bir günde düzenlediği alkollü rock festivalinin ikinci gününde bir de ahlaksızlık sergilendi. Yaş sınırının olmadığı festivalde, sahneye “peçeli dansöz” çıkarıldı.
 
Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız bombalı saldırının izlerini halen üzerinden atamamış olan Kızılay’ı da sınırları içinde barındıran CHP’li Çankaya Belediyesi’nin parti Genel Merkezi’nin de desteğiyle düzenlediği “AnkiRockFest 2011” adlı festivalin ilk gününde şehitlerin kemiklerini sızlatan sahneler sergilendi.
 
ALKOLÜN DE ETKİSİYLE
 
KENDİLERİNDEN GEÇTİLER
 
Belediyenin kendisine bağlı Ahlatlıbel Spor Tesisleri’nde gerçekleştirdiği festival için alanda alkollü içecek stantları oluşturulmuştu. Festivalde rock sever gençler ellerinden alkolü eksik etmedi... Belediye, ücretsiz servis koyduğu rock sever gençlerin geceyi festival alanında geçirebilmelerini de düşünerek, kamp kurmuştu. Ellerinin altındaki alkol stantlarından aldıkları alkolle kafayı bulan gençler, geceyi alanda geçirdiler. Festival alanında yerler alkol kutularından geçilmiyordu.
 
PEÇELİ DANSÖZ REZALETİ
 
Bugün sona erecek olan festivalin ilk gününde ayrıca bir ahlaksızlık sergilendi. Festival adı altında örtü düşmanlığı ahlaksızlıkla birleştirilerek sunuldu. Yaş sınırının olmadığı festivalde, “peçe” bir cinsel obje gibi kullanılarak, sahneye “peçeli dansöz” çıkarıldı. Peçeli dansöz sahnede göbek attı, rock sever gençler alkışlarıyla tempo tuttu. Dansöz dansını peçesini çıkarıp, atarak sürdürdü...
 
18 YAŞINDAN KÜÇÜKLER DE İZLEDİ
 
Alkollü festivale katılım için yaş sınırı konmamıştı. Açık havada peçeli dansöz gösterisini, rock konserini izlemeye gelen 18 yaşından küçükler de izledi. Bazı aileler, festivalde sergilenen bu kötü görüntüye tepki göstererek alandan ayrıldı. Festivalde oluşan bu görüntüler CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve geçen yıl bir kişinin aşırı alkolden hayatını kaybettiği Oktoberfest’i hatırlattı.
 
CHP’NİN GENEL BAŞKAN YARDIMCISINA BAK
 
Rock festivalinin ikinci gününde sahneye çıkanlar arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı da vardı. CHP’li Halıcı sahnede bateri gösterisi yaptı.
 
SIRA İSRAİLLİ GRUPTA
 
Çankaya Belediyesi’nin düzenlediği Rock Festivalinde bugün de Mavi Marmara gemisinde 9 vatandaşımızı katleden ve savaşın eşiğine geldiğimiz İsrail’den bir Yahudi grup sahneye çıkarılacak. Festival bugün sona eriyor.
 
YÖNETMELİK NE DİYOR?
 
Öte yandan, “Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”e göre, böyle bir festivalde alkol satışı yapılabilmesi için etkinliği düzenleyen gerçek veya tüzel kişinin o alandan sorumlu kurumdan izin alması gerekiyor. Sözkonusu festival belediye sponsorluğunda belediyenin bir şirketi olan Çankaya Belde A.Ş. tarafından gerçekleştirildi. Festival için bu yönetmeliğin gereğinin yerine getirilip getirilmediği sorgulanıyor. 
 
Yönetmeliğin ilgili maddesi şöyle: “Alkollü içki sektörünün faaliyetine yönelik fuar, festival ve şenlik gibi geçici etkinlikler süresince kurulacak stantlarda alkollü içki satış ve/veya sunumunun yapılması amacıyla, etkinlik süresince geçerli olmak ve bu Yönetmelikte belirlenen usul ve esaslara uygun şekilde faaliyet gerçekleştirmek koşuluyla kurumdan, izin veren bir yazı talep edilmesi zorunludur.
 
Bu başvurularda, başvuru sahibi veya etkinliği organize eden gerçek veya tüzel kişi tarafından, faaliyetin gerçekleştirileceği mahalde yetkili bulunan belediye veya il özel idareleri ya da mülki amirlikten alınmış alkollü içki satışına ilişkin izin belgeleri aranır. 
 
Bu tür başvurularda, kurum tarafından verilecek izinler, belediye veya mülki amirden alkollü içki satışı yapmak üzere izin almış bulunan gerçek ya da tüzel kişi adına, iznin etkinliği organize eden gerçek ya da tüzel kişi tarafından alınmış olması halinde ise standı kiralayan adına düzenlenir.”
yeniakit