ANTALYA'da, dayısı Yusuf Ziya Çelikcan'ın oğlu 11 yaşındaki Ural Giray Çelikcan'ı, elektrikli testereyle kesip vücudunu parçalara ayırdıktan sonra sobada yaktığı iddiasıyla tutuklanan 27 yaşındaki Beşir Anıl Höyük'ün, cinayet günlüğü tuttuğu belirlendi. Günlükte bir erkek adının yanına öldürülen çocuğun ablası İ.Ç.'yi kastettiği tahmin edilerek "Hani beraber ablayı kaçıracaktık. Tecavüz edip öldürecektik" diye not düşüldüğü görüldü. Höyük, çocuğun kayıp başı, ayakları ve kollarını nereye koyduğunu ise açıklamadı.
Geçen yıl Aralık ayında meydana gelen ve soruşturması halen devam eden vahşi cinayetle ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Şu an cezaevinde tutuklu bulunan Beşir Anıl Höyük'ün, Çelikcan'ı elektrikli testere ile parçalara ayırmadan önce vücudunun soğuyup donmasını beklediği ortaya çıktı. Höyük, küçük çocuğun vücudunu dondurduktan sonra önce başını gövdesinden, ardından kasık bölgesinden vücudunu ayırdı. Dizlerinden bir daha vücudu bölen katil zanlısı, kollarını da gövdeden ayırdıktan sonra kalan kısmı odun sobasının kovasına yerleştirdi. Evin bulunduğu yerdeki bazı kişilerin iddiasına göre yakalanmadan bir gün önce sabaha karşı saat 02.00 sıralarında ağır bir koku mahalleye yayıldı. Daha sonra yapılan baskında ise gazete kağıtları ile sobanın kovasına yerleştirdiği gövdeyi yakmaya çalıştığı, ancak gövdenin başıyla birleştiği noktada biraz yandığı ve kaburga kemiklerinin açığa çıktığı, ancak gövdenin tamamen yanmadığı belirlendi.

KAN SIÇRAMASIN DİYE BRANDA
Polis evde yaptığı araştırmada, Höyük'ün vücudu parçaladığı banyonun duvarlarına kan sıçramaması ve zeminin kirlenmemesi için elektrikli testereyi aldığı alışveriş merkezinden, özellikle boyacıların kullandığı zemin ve eşya koruma brandası aldığı, zemine bunu yerleştirdiği ortaya çıktı. Bu zemin ve eşya koruma brandasının üzerinde kan, bir leğen içinde ise gövdenin kasıktan itibaren dize kadar alt bölümü bulundu.
Polis, çocuğun kolları ve bacakları evde bulunan köpeğe yedirilse bile kemiklerinin bulunacağını belirterek, tüm aramalara rağmen kafa, kol ve bacakları bulamadı.

GÜNLÜKTEKİ KORKUNÇ GERÇEK
Katil zanlısı Beşir Anıl Höyük'ün küçük bir not defterine tuttuğu cinayet günlüğü de polisin eline geçti. 4 sayfadan oluşan günlükte bir erkek isminin yanına öldürülen çocuğun ablası İ.Ç.'yi kastettiği tahmin edilerek “Hani beraber ablayı kaçıracaktık. Tecavüz edip öldürecektik” diye not düştüğü görüldü. Bir başka sayfada ise Ural Giray Çelikcan'ı kastettiği tahmin edilerek “Arabada gerçekleşti. Çok ani oldu. Hiç acı çekmedi” diye yazdığı görüldü.
Polisin baskınının ardından yakalanır yakalanmaz, her iki bileğindeki kesikleri göstererek “Bakın Ural'ı kaçıranlar onu öldürdü, beni de öldürmek istedi ama ben yaralandım. Kim olduklarını bilmiyorum, beni de buraya yakalayıp getirdiler” diyen Beşir Anıl Höyük'ün, akli dengesinin yerinde olup olmadığıyla ilgili rapor alınacağı da kaydedildi. Bileklerdeki kesiklerin, intihar etmeye çalışırken meydana gelmiş olabileceği yönünde tahmin yürüten polis, katil zanlısı Beşir Anıl Höyük ile dayı Yusuf Ziya Çelikcan arasında tatsız bir olay yaşanıp yaşanmadığını araştırıyor.

OLAY NASIL OLMUŞTU?
Küçük yaşta babasını kaybeden Beşir Anıl Höyük, öz dayısı Yusuf Ziya Çelikcan'ın himayesinde büyüdü. Antalya'daki 5 yıldızlı bir otelde kuyumcu dükkanı işleten Yusuf Ziya Çelikcan, Ankara'da oturan ablası 22 yıl önce eşini kaybedince, ablasına ve 5 yaşında yetim kalan yeğeni Beşir Anıl Höyük'e sahip çıktı. Dayısının desteğiyle üniversiteyi bitiren Höyük, Antalya'ya gelerek yine dayısının yanında çalışmaya başladı. Höyük, 4 ay kadar önce bir sevgili bulup başına buyruk bir hayat yaşamaya başlayınca dayısının yanından ayrıldı. Ancak parasız kalınca korkunç bir plan yaptı. 25 gün önce Duacı Köyü'nde villa tipi bir ev kiralayan Höyük, 23 Aralık günü servisten inip oturdukları Yakamoz Sitesi'ne giren yeğeni Ural Giray Çelikcan'ı yanına çağırarak kaçırdı. Höyük, 400 bin Euro fidyeyi alamayınca bir yapı marketten satın aldığı elektrikli testere ile küçük çocuğu vahşice öldürdü.


MİLLİYET