Gökyüzüne doğru yükselen alevleri fark eden apartman sakinleri, yanma tehlikesiyle karşılaşmamak için pijamalarla sokağa fırladı.

Olay, sabaha karşı 04.30 sıralarında Reşatbey Mahallesi 11 sokaktaki Egemen Apartmanı otoparkında meydana geldi. İşten gelip 01 PK 422 plakalı minibüsünü apartman girişine bırakan Abidin Uğur Kiper, uyumak için 5'inci kattaki dairesine çıkıp yattı. Sabaha karşı zemin kattaki elektronik firmasının alarmının çalması ve yana patlayan lastiklerinin sesini duyan Kiper, aşağı indiğine minibüsünü alevler içinde olduğunu gördü. İtfaiye ve polise durumu bildiren Kiper, kendi aracından sıçrayan kıvılcımların komşusu F. Hayrunisa Yarma'ya ait 01 HY 456 plakalı otomobiline de sıçradığını fark etti. Komşularının daire zillerine tek tek basan Kiper, bir yandan da çaresizlik içinde büyüyen yangını izledi. Uykularından kalkan apartman sakinleri alevlerin büyümesinden korkarak canlarını sokağa attı. Kısa süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri, elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangına müdahale ederek tamamen söndürdü. Çaresizlik içinde yanan araçlarını izleyen F. Hayrunisa Yarma, "Önce canımı kurtarmayı düşündüm, sonra da 'eyvah malım' dedim. Ama yapacak bir şey de yoktu" diye kendisini teselli etti. İtfaiyenin de olaya geç müdahale ettiğini ileri süren Kiper, "Benim malım yandı, ya durum fark edilmeseydi. Bütün dairelerdeki insanlar zarar görebilirdi. İtfaiye olaya geç müdahale etti" açıklamasını yaptı.

Tamamen söndürülen minibüs ve otomobille ilgili inceleme yapan itfaiye ekipleri, yangının minibüsün elektrik aksamından başladığını rapor etti.

Abidin Uğur Kiper'in karısı ise yükselen alevleri, kül olan minibüsü ve itfaiyenin söndürme çalışmalarını balkondan gözyaşlarıyla izledi.


HÜRRİYET