Canını alacağını bilmeden, "iyi ki geldi canım benim" diye yazmış

SEVDİĞİ erkekle kaçarak evlendiği için, erkek kardeşi Ferhat Ekinci tarafından bıçaklanarak öldürülen 21 yaşındaki Esra Kaya"nın tuttuğu günlükte, katili olan kardeşinin "sürpriz" yaparak gelmesinden çok mutlu olduğunu yazdığı ortaya çıktı. Esra Kaya günlüğünde, “İyi ki geldi canım benim. İçlerinde beni en iyi anlayan kardeşim Ferhat"tır. Bana hep şunu söyler. "Düşenin halinden düşen anlar" diye. O da çok sevdiği için beni anlıyor. Of ya içim çok sıkılıyor” cümleleri yer aldı

Şanlıurfa"da askerlik görevini yapan Ağrılı 23 yaşındaki Cihan Nur Kaya, sürücü ehliyeti almak için Şanlıurfa Halk Eğitim Merkezinde açılan kursa devam ederken, burada biçki- dikiş kursuna katılan Esra Ekinci ile tanıştı. Ekinci ailesi kızlarını vermek istemeyince iki genç Cihan Nur"un 5 ay önce terhis olmasının ardından Ağrı"ya kaçtı. Ağrı"da resmi nikah kıyarak evlenen ablası Esra Kaya"nın evine Şanlıurfa"dan konuk olarak gelen 19 yaşındaki Ferhat Ekinci, 22 Nisan günü ablasını töreye karşı çıktığı için bıçaklayarak öldürdü. Olay sırasında cinayeti cep telefonu ile ailesine dinleten Ferhat Ekinci tutuklanırken, ablası Ağrı"da gözyaşları arasında toprağa verildi.

HER ŞEYİ GÜNLÜĞÜNE YAZMIŞ

Cihan Nur Kaya ile 25 Ekim 2009 günü ile tanışan Esra Kaya"nın duygularını ve yaşadıkları günlüğe yazdığığ belirlendi. Evlenmeden önce “Onsuz olacağıma ölürüm. Allah"ım ne olur bu acılar, özlemler mutlu bir şekilde bitsin” diye dua eden Esra daha sonraki günlerde, “Onu tanıdığıma öyle mutluyum ve öyle sevinç, huzur doluyum ki anlatamam. İyi ki ben o gün o halk eğitim kursuna gitmişim. Ve iyi ki bir tanemi o gün görmüş ve tanımışım” diye yazdı.

"AİLEMİ HEP RÜYAMDA GÖRÜYORUM"

Evinde beş gün konuk ettiği ve daha sonra katili olan Ferhat"ın gelişine çok sevinen Esra Kaya"nın günlüğünde şu cümleler dikkat çekti:

“Kardeşim geldi, sürpriz yaptı bize. Çok sevindik. Çünkü onu çok özlemiştik. İyi ki geldi canım benim. İçlerinde beni en iyi anlayan kardeşim Ferhat"tır. Bana hep şunu söyler. "Düşenin halinden düşen anlar" diye. O da çok sevdiği için beni anlıyor. Of ya içim çok sıkılıyor, Ferhat"ın telefonundan müzik dinliyorum. "Hasretimsin" diye bir parça. Tam aşkıma karşı duygu ve düşüncelerimi anlatıyor. En çok olmak istediğim yerde, bir tanem Cihan Nur"un yanındayım. Şu an tam başucumda, yanımda uyuyor. Kurban olurum onu bana layık görene. Bize bıraktıkları tek çare kaçarak evlenmemizdi. Cihan Nur aslanlar gibi elimden tuttu kaçırdı. Çok da iyi yaptık. Şu an çok ama çok mutluyuz. Allah"a şükür, düğünümde hiçbir şeyimi eksik etmediler. Keşke ailem böyle mutlu bir günde yanımda olsaydı. Buraya geldiğimden beri ailemi hep rüyamda görüyorum, özellikle annemi.”

DHA