Adana'da Halil Çiçek'i (55) 14 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen katil zanlısı Mustafa Eşidir (27) yakalandı. Katil zanlısı Eşidir, "Canım istediği için öldürdüm" dedi.

Adliye yakınlarındaki taksi durağında 01 T 1101 plakalı taksiyi çalıştıran Halil Çiçek, önceki gün saat 02.30'da Kabasakal Mezarlığı civarında aracın
içinde bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu. Cesedi bulan villa bekçisi Yücel Sağlam'ın olay yerinden bir kişinin kaçtığını görmesi üzerine jandarma ekipleri, öldürülen taksicinin birlikte olduğu kişileri araştırmaya başladı. Büyük olasılıkla Eşidir'in sevgilisi olduğu iddia edilen kadının ihbarı üzerine taksiciyi öldürdüğü öne sürülen Mustafa Eşidir, annesinin Sümer Mahallesi'ndeki evinin önündeki telefoncuda dün öğle saatlerinde yakalandı.

İNTİKAM ALDIM
Çiçek'in taksici arkadaşlarının linç girişimine karşı sıkı güvenlik önlemleri altında adliyeye götürülen katil zanlısı Eşidir'in taksiciyi neden öldürdüğünü soranlara, "Canım istedi öldürdüm" dediği öğrenildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından Nöbetçi 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Eşidir, taksiciyi öldürüp cep telefonunu gasp etmek suçundan tutuklandı. Eşidir, mahkemede taksiciyi nasıl öldürdüğünü soğukkanlı şekilde şöyle anlattı:

"20-25 gün kadar önce yanımdaki kadınlarla birlikte Halil'in yanına gidip içlerinden birini Galleria'ya götürmesini istedim. Bana ?Ben o..... parası yemem' dedi. Bu laf üzerine tartıştık. Halil, sopa ile yüzüme vurdu. Bu olay nedeniyle kendisine öfkelendim. Olay günü, esrar ve alkol aldım. Kendisine ders vermek için aracına müşteri olarak binip Kabasakal Köyü'ne gittik. Olayı hatırlattığımda inkar etti. Taksiye yönelince sopa alıp beni döveceğini sandım. Yanımda taşıdığım bıçak ile Halil'in göğsüne bir kaç kere sapladım. Amacım onu orada bırakıp gitmekti. Yaralı haliyle telefon açmak isteyince bu kez sırtından bıçakladım. Bize doğru gelenleri görünce kaçtım." /HT