Muğla´nın Bodrum İlçesi´ne bağlı Yalıkavak Beldesi bulunan Akdeniz fokunun kurşun yağmuruna tutularak öldürülmesi insanları isyan ettirdi.

Koruma altında bulunan Badem isimli Akdeniz Foku´na da çok benzediği belirtilen Akdeniz fokunun vücudunda onlarca kurşun izi bulunduğu ortaya çıktı.

Olay, bugün akşam saatlerinde, Sporkent 1 Sitesi sahilinde meydana geldi. Site yöneticisi Muaamer Aşan ve site işçisi Üstün Mavi tarafından bulunan ve karaya çekilen 1.80 boylarında 170 kilo ağırlığında olduğu tespit edilen Akdeniz Foku´nun yeni öldüğü belirlendi. Akdeniz fokunun kafasında ve gövdesinde onlarca kurşun izi olduğunun duyulması üzerine Bodrumlular sahile akın ederken talihsiz hayvan site sakinleri tarafından el arabasına konularak önce yola ardından Yalıkavak Belediyesi zabıtası tarafından belediyeye götürüldü. Site yönetici Muammer Aşan yaptığı açıklamada ``Bugün saat 17.00 sıralarında önce denizde gördüğümüz ardından sahile çektiğimiz Akdeniz fokunun üzerinde onlarca kurşun izi gördük, adeta öldürmek için kurşun yağmuruna tutmuşlar, bu yapılan vahşetten başka bir şey değil, bunu yapanlar insan olamaz. Koruma altında olan 3-5 foktan biri daha insanların acımasızlığına kurban gitti' dedi.

SAD_AFAA' Sualtı Araştırmaları Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu Başkanı Cem Orkun Kıraç'da, ``Ölen Akdeniz Fokuna yarın sabah Yalıkavak'da veteriner Fulya Massizo tarafından yapılacak otopsi sonucunda gerçek ölüm nedenini öğreneceğiz' dedi.