KONYA'nın Akşehir İlçesi'nde iddiya göre, 40 yaşındaki Mehmet Köklü, prostat kanserinden ölen amcası Celal Köklü'nün (76) cesedini bir çuval içinde çöplüğe attı. Ardından yaklaşık 3 yıl ATM'den amcasının emekli maaşını aldı. Mehmet Köklü, amcasına ait nüfus cüzdanına yapıştırdığı kendi fotoğrafı ile bankaya 6 bin YTL'lik kredi çekmeye gittiğinde ise, kimliğin sahte olduğu anlaşıldı. 'Resmi belgede sahtecilik, ölüme sebebiyet vermek ve dolandırıcılık' suçundan gözaltına alınan Köklü, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

30 Ağustos 2006 tarihinde Akşehir İlçesi'ne bağlı Karabulut Köyü yakınlarındaki çöplük alanda, bir çuval içinde çürümüş erkek cesedi bulundu. Yapılan otopside, kimliği tesbit edilemeyen kişinin yaklaşık 9 ay önce öldüğü ve 75-76 yaşlarında olduğu belirlendi. Olay ile iligili soruşturma başlatıldı.

Çöplüğü atılan cesetin sırrı, Mehmet Köklü'nün, kendi fotoğrafını yapıştırdığı Celal Köklü'ye ait kimlikle bankadan 6 bin YTL kredi talebinde bulunması ile ortaya çıktı. Banka memuru, kredi talebinde bulunan Köklü'nün kimlikdeki yaşa göre çok genç olduğunu fark etti. Köklü'de, bankadan sürekli kendine ait emekli maaşını çektiğini belirtti. Banka yetkilileri, kimlik sahibi Celal Köklü'yü araştırmaya başladı. Akşehir Nüfus Müdürlüğü, Celal Köklü'nün bulunamadığını belirtti. Bunun üzerine durum polise bildirildi. Gözaltına alınan Mehmet Köklü'nün yaklaşık 3 yıldır prostak kanserinden ölen amcası Celal Köklü'ye ait emekli maaşını çektiği ve son olarakta 17 Kasım 2008 tarihinde 590 YTL olan emekli maaşını aldığı belirlendi. Köklü'nün işçi emeklisi olan amcasının maaşını her ay ATM'den çektiği tesbit edildi. 'Resmi belgede sahtecilik, ölüme sebebiyet vermek ve dolandırıcılık' suçundan gözaltına alınan Köklü'nün polise verdiği ilk ifadesinde 'Amcam prostat kanresiydi. Ben bakıyordum. Öldüğünde de cesedini bur çuvala koyup, çöplük alana attım. Banka kartı ile de bankamattikten maaşını çektim."dediği öğrenildi. Sorgulamının ardından adliyeye sevk edilen Mehmet Köklü, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.