İZMİT'in Yahya Kaptan Mahallesi'nde, gayrimeşru ilişkiden dünyaya getirdiği 2 günlük bebeğini boğazını çamaşır ipiyle sıkıp öldürdükten sonra cesedini çöp konteynerine atan eski ana okulu öğretmeni 29 yaşındaki S.S.'nin evli olduğu ancak eşinden 3 yıldır ayrı yaşadığı ortaya çıktı. S.S.'nin bebeğini Kadın Doğum Hastanesi'nde sezeryanla dünyaya getirdikten 2 gün sonra bebeğiyle birlikte taburcu olup hastaneden ayrıldığı belirlendi.

Dün, Kentin en kalabalık merkezlerinden Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki C-27 Blok önünde çöp konteynerinde bulunan boğazında kesik izi olan bebek hemen hastaneye götürülmüş ancak kurtarılamadı. Polisin yaptığı araştırmalar sonucunda bebeğin bileğindeki doğum bileziğinden yola çıkılarak annesinin, 3 yıl öncesine kadar aynı semtteki bir ana okulunda öğretmenlik yapan S.S. olduğu belirlendi.

Olaydan 2 gün önce Kocaeli Kadın Doğum Hastanesi'nde sezaryenle doğum yaptığı belirlenen S.S.'nin taburcu olduktan sonra gayri meşru ilişkiden dünyaya getirdiği bebeğiyle buradaki bankta bir süre oturduğu anlaşıldı.

Yakalandıktan sonra verdiği ifadesinde eşinden 3 yıldır ayrı yaşadığını ve İzmit'in Karabaş Mahallesi'nde oturan ailesinin yanında kaldığını söylediği öğrenilen S.S., şunları anlattı: “Gayrimeşru ilişkiden sonra hamile kaldım. Kortuğum için yakınlarıma bunu anlatamadım. Daha sonra hastaneye gidip doğum yaptım. Ancak bebeğe bakacak imkanım da yoktu. Bu nedenle ondan kurtulmak istedim.” S.S.'nin 3 yıl öncesine kadar Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki ana okulunda öğretmenlik yaptığı, daha sonra ayrıldığı, hamileliği iyice belirginleşmeden önceye kadar Köseköy Semti'ndeki bir rehabilitasyon merkezinde bakıcı annelik yaptığı da öğrenildi.

İfadesi alındıktan sonra dün geceyi Asayiş Şube Müdürlüğü'nde geçiren S.S., bugün öğlen saatlerinde adliyeye sevk edildi./milliyet