Candal, yaptığı yazılı açıklamada 18 dönüm araziye sahip olan Söke OSB'nin toplam alanının 733 dönüme çıkarıldığını, önümüzdeki günlerde bunun 797 dönüme ulaşacağını belirtti.
2011 yılının en önemli işlerinden birisinin altyapı inşaat çalışmalarının başlaması olduğunu ifade eden Candal, şöyle konuştu:
''Söke OSB'de imar uygulaması yapılan 306 bin 405 metrekarelik alanda yaklaşık 172 bin metrekarelik sanayi parseli üretilmiştir. Bununla yetinilmeyip, kamulaştırması tamamlanan 160 bin metrekarelik alanda yaklaşık 25 bin metrekarelik sanayi parseli daha üretmek için dosyalar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na gönderilmiş olup, halen onayların çıkması beklenmektedir. Çünkü Söke OSB'mize değişik sektörlerden, değişik bölgelerden önemli arsa talepleri gelmeye başlamıştır. 2011 yılında yaklaşık 93 bin metrekare dolgu malzemesi parsel ve yollarımıza getirilerek, serilmiş, sulanmış, sıkıştırılmış ve nihayetinde sıkıştırma testleri yaptırılarak, fabrika kurmaya elverişlidir raporları Bakanlık onaylı olarak kurumlardan alınmıştır.
Bunun sonucunda 5 bin 300 metrekarelik ilk sanayi parseli, yapı kimyasalları üretecek firma ile sözleşmeler imzalanmış, peşinatları alınmış ve kendilerine inşaata başlamaları için yer teslim edilmiştir. Firma önümüzdeki günlerde fabrika temellerini atacaktır.''

-Yüzlerce kişiye iş olanağı-

OSB'de yaşanan bu hareketliliğin ardından işyeri Söke'de bulunan ve parke taşı imal etmekte olan bir firmanın, OSB'den 5 bin metrekarelik sanayi parseli talebinde bulunduğunu ve ödemenin büyük bir bölümünü yaptığını kaydeden Candal, şöyle devam etti:
''Hemen arkasından fabrikaları Güllük/Milas'da bulunan Hollanda menşeli bir firma, balık yemi üretimi, EPS kutu üretimi ve balık ağı üretimi ve bakımı için 37 bin metrekarelik sanayi parseli talebinde bulunmuş ve anlaşmalar yapılır yapılmaz önemli bir ödeme yapmıştır. Hava şartlarına bağlı olarak bu firmaların fabrika alanlarının ve yollarının dolguları devam etmektedir. Dolgu çalışmaları devam ederken bölgeye elektrik hatlarının getirilmesi ve su kuyularının açılması için bütün bürokratik izinler alınarak, işler ihale edilerek, inşaat çalışmalarına başlanmıştır. Burada ilk etapta kurulacak bu fabrikalarda yüzlerce kişi iş bulacaktır.''
Candal, Söke OSB'de yatırımcı olacak Yiğiter Madencilik AŞ'ye bir sanayi parselinin teslim edildiğini, firmanın üstyapı için çalışmalarına devam ettiğini belirterek, ''Düne kadar Söke OSB için hayal olarak görülen işler gerçeğe dönüşmeye başladı. 2012 yılında çok önemli mesafeler kat edilecek'' dedi.