Erdoğan Çanakkale"de 10 bin kişiye seslendi. AKP"nin mitingi nedeniyle çok sayıda katılımcıyı miting alanına taşıyan araçlar, uzun bir kuyruk oluşturdu.

Başbakan Erdoğan, CHP"nin yönettiği Çanakkale"de “Eğer ideolojiye prim vermeye devam ederse bu Çanakkale daha çok çekecek. Bütün yokluklar burada aynen devam edecek” dedi

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin"in tartışma yaratan “Bizim adaylarımıza oy verirseniz daha çok hizmet alırsınız” sözlerine benzer bir çıkış da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"dan geldi. Şahin"in tepki çeken sözlerini daha da ileri götüren Erdoğan, CHP"nin yönettiği Çanakkale"de, “Eğer ideolojiye prim vermeye devam ederse bu Çanakkale daha çok çekecek. Bütün yokluklar burada aynen devam edecek” dedi.
Partisinin Çanakkale Cumhuriyet Meydanı"nda düzenlenen mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan"ı yaklaşık 10 bin kişi dinledi.
“Çanakkale"ye büyük düşünmek yaraşır. Biz öyle bir ecdadın torunuyuz” diyen Başbakan Erdoğan, Çanakkale"de değişimin şart olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Hizmete susadı"
“Çanakkale böyle gidemez. Bu değişimi AKP ile yapacağız. Daha modern, daha çağdaş bir Çanakkale istiyoruz. Hizmet siyasetine Çanakkale susadı. İdeolojik siyaset değil, hizmet siyasetinden bahsediyorum. Çanakkaleli hizmete mi prim verecek, ideolojiye mi? Eğer ideolojiye prim vermeye devam ederse, bu Çanakkale daha çok çekecek. Bütün yokluklar burada aynen devam edecek. Ama hizmet siyasetine oy verirse, Çanakkale daha modern ve çağdaş yaşam koşuluna ulaşacak. Biz bunun için varız” dedi.
Konuşmasında muhalefet liderlerine de yüklenen Erdoğan, “İş bilenin kılıç kuşananın. Öyle devlet yönetmek kolay değil. Sayın Baykal"a da Sayın Bahçeli"ye de 10 tane koyun, keçi teslim et, kaybedip gelirler. Öyle. Bunların durumu böyle.”

MİLLİYET