Toplantıda yeni arabalı vapuru hattı projesi için yeniden hazırlanması yönünde karar verildi.
 
TIR, kamyon ve otobüs gibi ağır vasıtaların kente girişini engellemek ve şehir içi trafiği yoğunluğunu azaltmak amacıyla Karacaören-Akbaş Mevkii arasında düşünülen yeni hat açma projesi, düzenlenen toplantıyla masaya yatırıldı. İl Genel Meclisi Toplantı salonundaki toplantıya Vali Ahmet Çınar, Belediye Başkanı CHP Ülgür Gökhan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, kaymakamlar, muhtarlar, çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu yöneticileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
 
PROJE MALİYETİ 32 MİLYON LİRA
 
Gestaş Genel Müdürü Hasan Yürükçü, Avrupa yakasında Eceabat İlçesi sınırlarındaki Akbaş Mevkii ile Anadolu'da merkeze bağlı Karacaören Köyü altı arasında iki deniz mili uzaklığa sahip yeni hat öneri projesini görsel metin, grafik ve fotoğraflarla katılımcılara anlattı. Hat oluşturulması için boğazın iki yakasına da iskele yapılacağını kaydeden Yürükçü, yapılan etütlerde hat için en uygun olarak bu bölgeyi belirlediklerini ve bugünkü rakamlarla proje maliyetinin 32 milyon lira olduğunu söyledi. 
 
Sunum yapan şirket yöneticilerine Vali Ahmet Çınar, "Proje yolcu taşımadan öte fayda içeriyor mu? Olağanüstü durumları da göz önüne alıyor mu? Bu projeyi yapmak yerine yeni gemi almak daha doğru olabilir mi?" sorularını yöneltti. Yetkililer konuyla ilgili Vali Çınar'ı bilgilendirip, yeni hat projesinin faydalı olacağını söyledi. 
 
YENİDEN HAZIRLANMASI KARARI ALINDI
 
Boğaz geçişi için köprünün önemli bir çözüm olduğuna değinen Gökhan, şöyle konuştu:
 
"Köprünün olacağını biliyoruz. 2015 yılında temelinin atılacağı söylentileri var. Ancak, ihalesiyle yapımıyla bir 10 yıllık süreyi bulacak gibi gözüküyor. Bu süre uzayabilir de kısalabilir de. Sonuçta köprü ve otoyol bağlantıları olacak. Ama biz giderek kent içerisinde sıkıştık. Bu noktada bir yatırım yapılmak isteniyorsa bunu sadece bir araba vapuru iskelesi olarak düşünmemek gerekir." 
 
Karşılıklı görüşmeler sonucunda projenin daha geliştirilip, ayrıntılandırılarak yeniden hazırlanması yönünde karara varıldı.