Fatih Belediyesi ve TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından “Deprem ve Kentsel Dönüşüm" başlıklı konferans düzenlendi. Fatih Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'ndeki konferansa, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan ve AK Parti Kayseri Milletvekili TBMM Bayındırlık ve İmar Komisyonu üyesi Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır gibi isimler katıldı.

TÜM BÜROKRATİK ENGELLERİ KALDIRMAKTA

Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır'ın konuşması," ‘Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 31 Mayıs 2012’de yasalaştığını belirterek, “Bu kanun kentsel dönüşümün ülkemizde uygulanabilmesi için yoldaki tüm bürokratik engelleri kaldırmakta, vatandaşlarla anlaşma yolunu esas almakta, arkasında güçlü ve kararlı bir siyasi irade bulunmaktadır. Van’da 12 kilometre mesafede olan 5.6 şiddetindeki Edremit depreminde yaşanan acılar sonrası, tamamen insani amaçlarla hazırlanmıştır. Depreme dayanıksız, mühendislik hizmeti görmemiş, binaların, oy kaybetme pahasına yıkılması doğrultusundaki güçlü siyasi iradenin bir yansımasıdır" dedi.

GÖZLER KAPANDI

Pelin Gündeş Bakır'ın yaklaşık yarım saat süren konuşması sırasında, salonda bulunan dinleyicilerdan bazılarının uyukladı. Gözleri kapanan katılımcıların, konuşma büyük bölümünde uyuduğu görüldü.