Tüm zamanların en başarılı komedilerinden birine dönüşen Can Dostum (Intouchables), M3 dağıtımıyla 11 Mayıs'ta vizyona girmeye hazırlanıyor. Kaderin şans eseri bir araya getirdiği farklı sosyal sınıftan ve ırktan iki insanın sonsuza dek sürecek sıkı bir dostluğa adım attıkları film, Olivier Nakache ve Eric Toledano'nun yönetmenliğinde çekildi.
Fransa'da gişe rekoru kıran film, sırtını yaşanmış gerçek bir olaya dayıyor. Senaryosu yine yönetmen ikili tarafından yazılan Can Dostum ülkesi Fransa'da tüm zamanların en çok izlenen üçüncü filmi olmayı başardı. Başrollerde seyrettiğimiz François Cluzet ve César Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazanan Omar Sy'ın muhteşem performanslarıyla renklenen yapım, Tokyo Film Festivali'nde de En İyi Film Ödülü'nü kazandı.
Yönetmenler, felç geçiren ve hayatının geri kalanını tekerlikli sandalyede geçirmek zorunda kalan varlıklı Philippe Pozzo di Borgo'nun hayatını anlatan 2003 tarihli bir belgeselden etkilenerek filmin çekimlerine başladıklarını ve aradan geçen yılların ardından nihayet senaryosunu yazıp proje aşamasına geçtiklerini belirtirken, filmin vizyona girmesinin ardından böylesi bir gürültü koparmasından da memnun olduklarını söylüyorlar. Filmi naif, gerçekçi ve içten olarak niteleyen yönetmenler, proje aşamasında iletişime geçtikleri ve kendilerine "Eğer bu filmi yapacaksanız eğlenceli olmalı" diyen Philippe'in de bu temennisini boşa çıkarmıyor ve filmin 'eğlence' dozunu oldukça yerinde ayarlıyor.
Dram ve komedinin içiçe geçtiği, hayatın kendisine şanslı davrandığı fiziksel engelli bir adamla kaderin çemberinden geçmiş siyahi bir gencin tüm sorunların üstesinden dostluk ve bağlılıkla geldiği Can Dostum, kaçırılmaması gereken bir seyirlik...