Tecavüze kalkışan temizlik işçisi Ramazan İnkaya tarafından öldürülmüştü

MALATYA'da 15 Şubat günü kaybolduktan 12 gün sonra cesedi bir kayısı bahçesinde toprağa gömülü bulunan Sosyal Bilgiler öğretmeni 26 yaşındaki Aygün Kıranşan'ın can çekişirken çalan cep telefonunu açtığı ancak konuşamadığı ortaya çıktı.

Kentin kenar semtlerinden Çarmuzu Mahallesi'nde otobüs durağında olay günü Aygün Kıranşan'ı yalnız görünce kaçırıp kıyası bahçesinde tedavize kalkışan temizlik işçisi 44 yaşındaki Ramazan İnkaya, tecavüze kalkıştı. Özel bir dersanede öğretmenlik yapan Aygün öğretmenin direnmesi üzerine boğarak öldüren İnkaya, dbir gün sonra gelip cesedi çuvala koyarak 500 metre uzaklıkta ıssız bir yerde kayısı bahesine çukur açıp gömdü. Cep telefonunu ve banka kartını gasp edip şifresini öğrendiği Aygün öğretmenin hesabından ATM'lerden çeşitli günlerde para çeken Ramazan İnkaya, para çekerken güvenlik kamerasınca görüntülenip yakalandı ve sorgusunun ardından tutuklandı.


AİLESİ OLAYIN ŞOKUNU YAŞIYOR
Kıranşan Ailesi'nin fertleri ise kızları Aygün öğretmenin öldürülmesinin şokunu henüz üzerlerinden atamadı. Aygün öğretmenin ağabeyi Necdet Kıranşan DHA muhabirine yaşadıkları korkunç olayı anlattı. Necdet Kıranşan, kardeşinin akşam eve dönmekte gecikince babasını onu cep telfonundan aradığını belirterek, telefonun açıldığını ancak Aygün'ün konuşamadığını sadece ıssız bir yerden rüzgar sesi duyduğunu anlattı. Muhtemelen o saatte can çekişen Aygün ile kurulan son temasın bu telefonun açılması ve rüzgar sesinin duyulması olduğunu kaydeden Necdet Kıranşan, şunları söyledi: “Kardeşim 15 Şubat"ta kayboldu. Bütün çabalarımıza rağmen ulaşamadık, hiç bir iz bulamadık. Ta ki kardeşimin kredi kartında hareketliliğin devam ettiğini öğrenene kadar. 16 Şubat günü kredi kartından 300 lira daha sonraki gün 600 lira daha sonraki gün de son bakiye 20 liranın çekildiği öğrendik. Bunun üzerine durumu emniyete bildirdik. ATM güvenlik kamerası görüntüleri alındı. Gördük ki çöpçü kıyafetli biri para çekiyor. Daha sonra bu şahıs yakalandı ve poliste olayı itiraf etti.” Kardeşi Aygün'ün, Çarmuzu Mahallesi'ne neden gittiğini bilmdiğini kaydeden Necdet Kıranşan, “Bir arkadaşına gitmiş olabilir. Katil olayı para için işlediğini söylemiş. Kardeşim her gittiği yeri anneme söylerdi,ilk kez söylemeden gitmiş. Kardeşim son derece hayat dolu, eğitimli, kültürlü bir insandı. Çok büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Bunu yapan hayvan bile olamaz. Öldürdükten sonra bir çuvala koymuş. İki üçgün bu çuvalın içinde kalmış, daha sonra boş bir araziye gömmüş. Katilin hak ettiği cezayı görmesini istiyorum” dedi.


“BENİ 3- 4 SANİYE DİNLEDİ”
Aygün öğretmenin babası Celal Kıranşan da kızının dersaneden çıktıktan sonra eve gelmeyince merak ettiklerini belirterek saat 21.00 sıralarında onu cep telefonundan aradıklarını söyledi. Celal Kıranşan şunları söyledi: “Her zaman bizi arar haber verirdi. Saat 21.00 olunca kızımı aradım o an telefon açıldı. Yaklaşık 3-4 saniye beni dinledi daha sonra telefon aniden kapandı. Kızımın telefonu açıldığında ıssız bir yerde olduğunu rüzgar sesinden anladım. Daha sonra yine aramamıza rağmen telefon hiç açılmadı. Daha sonra kızımın 27 Şubat"ta morgda cesedini teşhis ettik. Çok üzgünüm.”

DHA