Çalışanlarının vakit namazlarını kılmasını ve Cuma namazına gitmesine müsaade etmeyen yabancı firmaya tepki gösteren Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, “Anayasal bir hakkın kullanılmasına engel olmak suçtur. Basın Savcısı haberi suç duyurusu olarak kabul etmeli ve gerekli işlemleri yapmalıdır” dedi. İbadet özgürlüğünün evrensel bir hak olduğuna dikkat çeken Ahmet Faruk Ünsal, bu hakkı engelleyen herkesin ve kurumun ceza yasasına göre cezalandırılması gerektiğini dile getirdi.
 
Ünsal, “Anayasal olarak güvence altına alınmış hiçbir hakkın bir kişi veya kurum tarafından ihlal edilmeye hakkı yok. Dolayısıyla suç işliyorlar. Hakkı gasp edilen çalışanlar savcılığa başvururlarsa gerekli işlem yapılır. Basın Savcısı haberi suç duyurusu kabul edip harekete geçmelidir. Temel bir hakkın kullanılmasına engel olmaktan dava açmalıdır” diye konuştu.
 
ESKİ ÇALIŞANI CAN BEBE’DEKİ YASAĞI ANLATTI
 
Akit’in önceki günkü haberinden sonra gazetemize ulaşan, şirketin eski çalışanı da iddiaların doğru olduğunu söyledi. İki yıl Can Bebe’de çalışan Akın Sönmez isimli vatandaş, şirkette çalıştığı dönemde 15-20 kişinin namaz kıldığını anlattı. Sönmez namazlarını makinelerin arasında, üst kat boşluklarında, kir ile pasın içerisinde kılmaya çalıştıklarını söyleyen Sönmez, “Çalışanlar içerisinde samimi Müslümanlar var” dedi. Çalışanlara üç ayda bir prim verildiğini ve maaşların düzenli yattığı için insanların işi bırakmak istemediğini söyleyen Sönmez “İnsanlar satın alınmaya çalışılıyor. Ama ben çıkmadan önce söyledim. Rızkı veren Allah’tır diye” şeklinde konuştu. Daha işe girerken baskının başladığını anlatan Sönmez, “İşe girerken yapılan mülakatta namaz kılmanın yasak olduğu söylüyorlar. Burada namaz olmaz. Burası bir işyeri. O yüzden burada namaz kılmak yasak diyorlar” şeklinde konuştu. (yeniakit)