İZMİR'in Bergama İlçesi'ne bağlı Ayaskent Beldesi'nde Bergama Vergi Dairesi vergi ve SSK borcu nedeniyle cami, okul binası arazisi, mezarlığa haciz koydu. Belediye de karşı atağa geçip cami için Diyanet İşleri Başkanlığı, okul için de İzmir Valiliği'nden geriye dönük 10 yıllık kira istedi.

Maliye Bakanlığı, işçilerinin, geçmişe yönelik vergilerinin yatırılmamasından doğan borçlar nedeniyle Ayaskent Belde Belediyesi'nin mülkiyetinde olan cami, ilköğretim okulu binası arazisi ve mezarlık için Bergama Vergi Dairesi aracılığıyla haciz koydurdu.

Camiye haciz!

Hacze karşı harekete geçen beldenin Demokrat Partili Belediye Başkanı Hasan Gürsel Altuğ da encümen kararıyla cami için Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan, okul binası için de İzmir Valiliği'nden 10 yıllık kira talebinde bulundu. Kira kararının iptali için dava açan İzmir Valiliği ve Diyanet İşler Başkanlığı, 3'üncü İdare Mahkemesi tarafından haksız bulundu.

Hukuki sürecin devam ettiğini, mülkiyeti kendilerinde olan cami ve okul binası arazisiyle ilgili kira için kendilerinin de icra yoluna başvuracaklarını dile getiren Belediye Başkanı Altuğ, “Geçmişe dönük Maliye'ye 230 bin, SSK'ya da 800 bin TL borcumuz vardı. Bunlara karşılık okul binası arazisi, cami ve mezarlık için haciz kararı koydurdular. Biz de belediye olarak kira bedeli istedik. Bu tamamen bir tepkidir. Önceleri karşı çıkanlar oldu daha sonra ise haklılığımız anlaşıldı. Böyle olmasını istemezdik. Yargı sürecinin kesinleşmesini bekliyoruz” dedi.

BABASINA CEZA YAZMIŞTI

Belediye Başkanı Hasan Gürsel Altuğ geçtiğimiz günlerde de kaçak depo yaptıran babasına ceza yazmış, yıkım kararı almıştı. Vatan