Nazilli’de bugüne kadar rutin şekilde devam eden 47 cami, mescit ve türbelerin temizliğine Ramazan ayının girmesiyle birlikte Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın talimatıyla hız verildi. Şehirde bulunan cami, türbe ve mescitlerin içerisi, bahçeleri, gül suyu ile yıkanıyor.
Nazilli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında camilerin içinin temizliklerinin ardından gülsuyu sıkılıyor. Temizlik çalışmalarının Ramazan ayı sonuna kadar tamamlanması hedeflenirken, camilerin teravih namazları öncesinde gülsuyu ile yıkanmasına ise devam edilecek.
Cami, mescit ve türbelerdeki temizlik faaliyetleri hakkında bilgiler veren Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Ramazan ayı boyunca yapılan çalışmanın aynı itina ile devam edeceğini söyleyerek, “Vatandaşımızın ibadetlerini daha sağlıklı ve hijyenik şekilde yerine getirebilmesi için Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimizce gereken titizliği gösteriyorlar. Bu vesile ile Ramazan ayının tüm İslam alemine ve dünyaya hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm vatandaşlarımızın Ramazan-ı şerifini kutluyorum” dedi.