MERSİN"in Tarsus İlçesi"ne bağlı Dorak Köyü"nde yaşanan susuzluğu, muhtar Erol Boz ilginç bir yöntemle dile getirdi. Köy camisi hoparlöründen köylüye seslenen Muhtar Boz, “Cinsel hayatımız sona ermiştir. Eşlerinizden ayrı yatın” diye uyarıda bulundu.

Uzun süredir komşu köy Şahinpınar Köyü ile su anlaşmazlığı yüzünden mahkemelik olan Dorak Köyü sakinleri, davayı kaybedince susuz kaldı. Köy muhtarı Erol Boz ise tüm çabalarına rağmen sorunu çözemeyince cami hoparlöründen köylüye derdini anlattı. Muhtar Boz şunları söyledi: “Köyümüz yaklaşık bir aydır su sıkıntısı yaşamaktadır. Suyumuz ile ilgili davayı maalesef kaybettik. Bildiğiniz gibi her şey suyla oluyor. Yani eşlerimizden ayrı yatalım. Cinsel hayatımız sona ermiştir. Suyla ilgili her türlü çareye başvurduk ama olumlu sonuç alamadık. Davalı olduğumuz Şahinpınar Köyü muhtarı sorun çıkarıyor. Bütün birimlerin sesimizi duymasını istiyorum.”

"YAŞAMIMIZ ALT ÜST OLDU"
Susuzluk nedeniyle yaşamlarının alt üst olduğunu anlatan Muhtar Erol Boz, çektikleri sıkıntı ve çaresizlik karşısında bu anonsu yapmak zorunda kaldığını belirterek şöyle dedi: “2006 yılında su projemizi yaptık. Köye kadar suyumuzu çektik. Bu proje yapılınca Şahinpınarı Köyü bizi mahkemeye verdi. Mahkemede, "Bu su dereyi besliyor, bu sudan bizim de almamız gerekiyor" dediler. Mahkemeyi kazandılar. Biz Yargıtay"a gönderdik ret geldi. Bir aydır köyümüzde su yok, Fakat su kaynağından boşuna dereye akıp, gidiyor. Suyun kaynağı kendi köyümüzde ama susuz kaldık. Haksızlığa uğradık. Çaresiz kalınca sesimizi duyurmak için bu anonsu yapmak zorunda kaldım.” Köylüler de komşu köylerden eşeklerle ve katırlarla su taşımak zorunda kaldıklarını belirterek, sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. / DHA