Olayda 3 kişi öldü, olayı gerçekleştiren PKK/PJAK terör örgütü mensubu 3 kişi yakalandı.

İran'da faaliyet gösteren PKK'nın uzantısı PJAK'lı teröristlerin, geçen hafta İran'ın Merivan şehrinde görevli imam Mustafa Şirzad'ın evine gelerek "haraç" istedikleri, ancak Mustafa Şirzad'ın teröristlere "haraç" vermeyi kabul etmediği bildirildi.

Bu olayın ardından imam Mustafa Şirzad'a pusu kuran PKK/PJAK'lı teröristlerce, cuma namazı çıkışında Şirzad'ın yanında bulunan cemaatin üzerine otomatik silahla ateş edildi.

Açılan ateş sonucunda imam Mustafa Şirzad ağır yaralandı, oğlu Said Şirzad ve kardeşi Hadi Şirzad ile adı öğrenilemeyen bir kişi yaşamını yitirdi.

Merivan şehri halkının çok sevildiği belirtilen imama yönelik saldırının ardından İran güvenlik güçleri bölgeyi güvenlik çemberine aldı.

Yapılan operasyonun ardından silahlı saldırı olayını gerçekleştirdikleri bildirilen PKK/PJAK mensubu 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan bu kişilerin sorgularının sürdüğü ve operasyonların devam ettiği kaydedildi.

İran güvenlik güçleri geçen hafta da Urumiye'nin Şehrek semtinde gizlenen teröristlerin hücre evine yaptığı baskında PKK/PJAK terör örgütünün İran'daki mali sorumlusunun da aralarında bulunduğu 6 teröristten 4'ünü ölü, 2'sini yaralı ele geçirilmişti.

Operasyon İranlı Kürtlerden "haraç" toplanması üzerine gelen şikayetler üzerine başlatılmıştı.
Vatan