MHP Genel Başkanı Bahçeli, MHP Genel Merkezi"nde partililerle bayramlaştıktan sonra yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan"ın bayram namazından sonra cami önünü miting alanına çevirdiğini belirterek, “Sayın Başbakan bir korku içerisindedir, bir panik yaşamaktadır, öfkelidir, sinirlidir. Nerede ne hareket yapacağı, nerede ne konuşacağı belli olmayan bir konuma gelmiştir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Başbakan Erdoğan"ın, bayram namazından sonra parti otobüsünden konuşma yapmasını eleştirdi. Bahçeli, “Kışladan siyaseti çıkarmak isteyenler, bayramın birinci günü bayram namazının hemen arkasında siyaseti camiye taşıyarak, çok farklı ve gelecekte çok daha değişik anlamlar yüklenebilecek bir hatayı işlemişlerdir” dedi. Bahçeli, şunları söyledi:

"Evet"e kilitlendi

12 Eylül ara rejimi ile hesaplaşmayı öne çıkararak, Türkiye"yi sürekli cephelere ve kutuplaşmalara ayıran bugünkü siyasi iktidar, darbeciler ile demokratlar ayrımının yanında, hayır oyu kullanma eğiliminde olanları darbeciler yanında göstermiştir. Üzerinde evet pankartı ile donatılmış bir seçim otobüsünün caminin önüne çekilerek Sayın Başbakan"ın namaz sonrası orayı bir miting haline dönüştürmesi çok faydalı bir hareket olmamıştır. Demek ki sayın Başbakan evet oyuna o kadar kilitlenmiştir ki, sonuç ne olursa olsun demenin ötesinde sonuç benim istediğim gibi olsun anlayışı ile her yola başvurabilecek bir psikolojiye kapılmıştır.

Korku içinde

Sayın Başbakan bir korku içerisindedir, bir panik yaşamaktadır, öfkelidir, sinirlidir. Nerede ne hareket yapacağı, nerede ne konuşacağı belli olmayan bir konuma gelmiştir. O bakımdan, devlet imkanları kaynaklı propaganda yoluyla evet oyu çıkması için herkese saldıran, iftiralarla hakaret eden bir başbakanın başbakanlığında bu referandumun güvenli ve hukuki zeminde sonuç verme ihtimali büyük kaygıyı teşkil etmektedir.

Ne kadar güvenilir

Milletimizin endişe ve kaygısı budur. Bu kadar hırslı, yasa tanımaz, bu kadar siyasi gelenekle bağdaşmaz bir yaklaşımla bir kampanyayı yürüten Başbakan"ın yönetimindeki bir ülkede, güvenlik unsurlarına, valiye, kaymakamlara, sandık kurulları başkanlarına veya AKP"nin sandık kurulu çevresinde yaratacağı baskılara ne kadar güvenilebilir.

Bahçeli"nin elini öpme kuyruğu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün genel merkezde partilileriyle bayramlaştı. Parti girişinden itibaren büyük bir izdiham oluştu. Bahçeli"nin kabulüne kadar önünde uzun bir kuyruk oluştu. Bahçeli, kimi partilisinin elini sıkarken, kimi partilisinin de elini öpmesine izin verdi. Bahçeli, dün bayram namazını Ankara Gazi Merkez Camisi"nde kıldı. Camiden ayrılırken, bazı vatandaşlarla bayramlaştı. Bahçeli, daha sonra eski MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş"in mezarını ziyaret etti. Türkeş"in mezarı başında partililerle dua eden Bahçeli, karanfiller koyduğu mezarı suladı. Mezarın başında nöbet tutanların bulunduğu kulübede bir süre kalan Bahçeli, partililerle bayramlaştıktan sonra buradan ayrıldı.