Yaklaşık 2.5 metre boyunda 120 kilogram ağırlığındaki nadir yakalanan köpek balığı Aydın"da çarşıda sergilendi. Köpek balığı çocukların yanı sıra büyüklerin de ilgisini çekti.
Aydın"da balıkçılık yapan Cengiz Suluk ve ekibi önceki gece avlanmak için Didim açıklarına çıktılar. Ağların zorlandığını fark eden balıkçılar ağları topladıklarında yaklaşık 120 kilogram ağırlığında ve 2.5 metre boyunda camgöz cinsi köpek balığı ile karşılaştılar. Uzun uğraşlar sonucu tekneye alınan ve nadir yakalanan köpek balığı, Aydın"a getirilerek çarşıda sergilendi.
Bu yıl sezon başladıktan sonra ilk defa köpek balığı yakaladıklarını belirten balıkçı Cengiz Suluk, dün gece avlanmak için Didim açıklarından Milas Kazıklı Koyu civarına geçtiklerini ve ava çıkan bir köpek balığının kendi ağlarına takılarak avlandığını söyledi. Köpek balıklarının korkulduğu kadar tehlikeli olmadığını, sadece kan kokusuna duyarlı olduğunu belirten Suluk, “Bu güne kadar Aydın sahillerinde köpek balığının saldırısı sonucu ölen ya da yaralanan kimse olmamış. Korkulanın aksine, köpek balığı aslında faydalı bir balıktır. Bu balıkları İzmir"de satıyoruz. Köpek balıkları ile ilgili bir şeyi daha öğrendik. Yeryüzünde kanser hastalığına yakalanmayan tek hayvanının köpek balığı olduğunu öğrendik. Bu nedenle bu balığın, bazı bölümlerinin özel işlenerek kanser tedavisinde kullanıldığını öğrendim” dedi.
Çarşamba pazarında sergilenen balık, çarşıya çıkanlar tarafından ilgiyle izlendi.