2 gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek olan festivalden bir gün önce belediye meydanında Koçarlılara keşkek ve pilav ziyafeti verilecek.
Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen, geleneksel hale getirdikleri ve bu yılda beşincisini düzenleyecekleri Çamfıstığı festivalinin asıl amacının çamfıstığını ve Koçarlı"yı tanıtmak olduğunu söyledi. Şen, “Türkiye"de çamfıstığında Bergama"dan sonra en büyük üretim alanına sahip olan Koçarlı"da çam fıstığı üretimi önemli bir sektör haline gelmiştir. Bu tür festivaller hem ürünün tanıtımı hem de Pazar bulması için önemlidir. Koçarlı ovasında pamuk ve mısır üretilirken, dağlarında incir, zeytin ve çamfıstığı üretiliyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir coğrafi çeşitlilik yok. Bu nedenle çok şanslıyız.Her sene mayıs ayında düzenlemiş olduğumuz festivalimizi bu yıl 29 mart seçimlerinin iptal olmasından dolayı gecikmeli olarak düzenliyoruz. Festivalin ilk gününde en iyi çamfıstığı yetiştiricileri belirlenecek. Festivalimizin ikinci gününde ise İzel, Niran Ünsal ve Ege"nin vereceği konser sonrasında festivalimiz sona erecek” dedi.
Festivalin her yıl olduğu gibi bu yılda renkli geçeceğini söyleyen Başkan Şen, “Çamfıstığı festivalimizde İlçemizin ve çamfıstığımızın tanıtımı önemli olduğu gibi Koçarlılı hemşerilerimizin birbirleriyle kaynaşması da çok önemli. Festivalimizin her yıl olduğu gibi bu yılda renkli ve çok güzel geçeceğine inanıyorum. Başta festivalin tüm finansmanını sağlayan işadamı Murat Küçükoğlu"na ve bu güzelliğe ortak olacak herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.