Nazilli Belediyesi Katlı Otopark Kuzeyi Z/32"de yapılan açılış törenine Aydın Valisi H.Avni Coş, Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Buharkent Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Nazilli Emniyet Müdürü Atıf Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Nazilli İlçe Müftüsü H.Hüsnü Sula, Nazilli Ticaret Odası Başkanı A.Gültekin Kılınç, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, MHP Nazilli İlçe Başkanı Rafet Şentürk, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Öğretim Görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Yaptığı açıklamada, Nazilli"de yaşayanların istek ve önerilerine göre belediyeyi yönettiklerini kaydeden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ilçelerinde ailesinden ayrı yaşayan çok sayıda öğrenci olduğunu dikkat çekerek, bu hizmetin daha çok öğrencileri düşünerek yaptıklarını söyledi. Başkan Alıcık yaptığı açılış konuşmasında; “Nazilli Belediyesi olarak bizim 2 tane hayalimiz var. Birincisi her ilçenin ve her şehrin isteyeceği gibi Üniversite şehri olmak birde modern şehir olmak. Onun yanında tabiî ki Nazilli"nin İl olması en büyük hayallerimizden bir tanesidir. Üniversite şehir olma konusunda Nazilli Belediyesi olarak geldiğimiz günden beri üzerimize düşen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Nazilli Belediyesi olarak Atatürk"ün emanet ettiği, vatan toprağını bırakacağımız çocuklarımıza üniversitede daha iyi, daha kaliteli eğitim almasını istiyoruz. Bunun yanında Nazilli Belediyesi olarak sosyal belediyecik anlayışı ile üniversite öğrencisi kardeşlerimiz içinde çamaşırhane yapalım, çocuklarımız buraya gelsin ücretsiz bir şekilde çamaşırhane hizmetlerinde yararlansınlar istedik. Öğrencilerimizin birçoğu ekonomik olarak zor şartlarda okuyorlar. Meclis kararı nedeniyle yılbaşına kadar sembolik olarak 1 TL olan bir çamaşır makinesi dolusu çamaşır yıkama hizmeti daha sonra ise gene Meclis kararımız gereği ücretsiz hizmet verecektir” dedi.
Açılışta konuşan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Nazilli"de üniversite kurulması gerektiğini söyledi. Vali Coş, “Başkanımızı tebrik ediyoruz. Sanki ihtiyaç sahibi olmayan tarafından küçük, önemsiz görülebilecek ama ihtiyaç sahipleri tarafından fevkalade fonksiyonel ve önemli bir sorunun giderilmesi olarak telafi edilecek bir tesisin, bir hizmetin gerçekleştirmesine öncülük etmişler bu nedenle tebrik ediyoruz, teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımızın ifade ettiği gibi ilimizde, ilimizin en büyük ilçesi Nazilli"de üniversite ikliminin geliştirilmesi ve üniversitenin güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hatta sadece üniversite kurmakta yetmiyor, kurulmuş dahi olsa, oranın tercih edilebilir bir üniversite kenti olması için yine yerel yönetimlerimize o bölgede, o belde de yaşayan insanımıza, esnafımıza, tüccarımıza, sivil sektör mensuplarına, kamu görevlerine velhasıl herkese görev düşüyor. Üniversite öğrencilerine ve üniversite akademisyenlerine yönelik sıcak bir atmosfer olursa onlar orayı severse bu karşılıklı sevgi üniversiteyi besler ve büyütür. Üniversiteye kaliteli akademisyenler gelir, kaliteli öğrenciler tercih eder ama orada şartları iyi olmazsa mecbur kalanlar başka yeri tercih etmek imkanı bulamayanlar gelir. Bu da en alt puan grubundan insanların tercih ettiği dolayısıyla ham madde çok zengin olmayınca zengin olmayan ham maddeden de iyi mamul etmek zor olur. Bundan dolayı bir meşhur söz var "Marifet intibada tabirdir" diye bu çerçevede bizim Üniversiteye Üniversite kuruluşlarını öğrencilerini, akademisyenlerini herkesin sahip çıkması gerekiyor, kolaylık göstermesi gerekiyor. Onlara sorunlarının çözümünde katkı sağlaması gerekiyor ki, ilimizde üniversite alt yapısı üniversitenin ihtiyaç duyduğu sosyo-kültürel iklim gelişsin. Bunun sağlanması için muhakkak ki üniversite öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu belli tesisler var. Burası da onlardan bir tanesi, tekrar başkanımızı tebrik ediyoruz. Bu alanda inşallah diğer çalışmaları da hep beraber gerçekleştiririz. Destek veren katkı ve katılımlarıyla hizmete sahip çıkan hepinize teşekkür ediyoruz. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum, hepinize en iyi dileklerimi iletirken, yaklaşan 2011 yılının sizlere, ilimize, ülkemize hayırlar getirmesini barış ve esenlik getirmesini temenni ediyoruz. Kişisel olarak da hepinize sağlık içinde esenlik içinde daha nice yıllara ulaşmanızı Yüce Allah tan temenni ediyorum hepinizi iyi dileklerimi diliyorum sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Nazilli İlçe Müftüsü H.Hüsnü Sula"nın okuduğu duanın ardından Vali Coş, Başkan Alıcık ve protokol üyeleri çamaşırhanenin açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra ise açılışta ilk kez üniversite öğrencilerinin çamaşırları yıkanmaya başlandı.