Elbistan'a bağlı Çiçek köyünde yaşayan, doğuştan cam kemik hastası olduğu için yürüyemeyen Uğurcan Gedikli'nin hayalleri gerçeğe dönüştü. 13 yaşındaki Uğur Gedikli, çok sevdiği okuluna rahat bir şekilde gidebilmek için hayalini kurduğu akülü tekerlekli sandalyesine kavuştu.

Elbistan Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin bu konudaki çağrılarına Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman ve Elbistan Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük cevap verdi. Diğer vatandaşların da mavi kapak toplayarak destek olduğu yardım seferberliği sonrasında alınan akülü araç, Elbistan Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Özcan tarafından Uğur'a teslim edildi. Akülü arabasına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Uğurcan, akülü arabasıyla ilk deneyimini de Elbistan Belediyesi önünde gerçekleştirdi.

Akülü aracın teslimi sırasında konuşan Elbistan Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gökhan Kılıç, Kaymakam Metin Maytalman, Elbistan Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük ve diğer yardımseverlere teşekkür etti. Tekerlekli sandalyelerin engelliler için önemine işaret eden Kılıç, bu amaçla düzenlenen kampanyalara herkesin destek olmasını istedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Özcan ise Elbistan'da engellilerin de normal bireyler gibi yaşayabilmesi için belediye olarak gayret gösterdiklerini kaydetti. Özcan, "Elbistan Belediyesi olarak engellilerle ilgili tüm sivil toplum örgütleriyle ilişkilerimiz ve desteklerimiz sürmektedir. Sadece engellilerimiz değil böbrek hastalarımız, şehit ve gaziler derneğimiz, körler derneğimiz ve bunlar gibi derneklerin tamamının çalışmalarını destekliyoruz. Bu gencimizin sosyal hayata bağlanması adına talep geldi. Biz de imkanlarımız dahilinde yardımcı olduk ve akülü arabası alındı. Hayırlı olsun diyoruz. Yine bundan sonraki süreçte yardımlarımız devam edecek." dedi.