Kızlarının gözleri önünde eriyip gitmesine dayanamadıklarını belirten aile, maddi durumlarının elvermemesi nedeniyle kızları için hiçbirşey yapamadıklarını söyledi.

Tatvan’ın Bahçelievler Mahallesi'nde 8 kişilik ailesiyle yaşayan Şeyma Nur, cam kemik hastalığı ile mücadele ediyor. Hastalığı nedeniyle her geçen gün eriyen Şeyma Nur’un en küçük çarpmada kemikleri kırılıyor. Bu nedenle sürekli kolları ve ayakları alçıda geçiren Şeyma Nur, hastalığı nedeniyle okula gidemiyor. Okumayı çok seven Şeyma Nur, yaşıtları gibi okula gidemediği için evde kendi çabalarıyla ders çalışıyor. Ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için düzenli bir tedavi süreci geçiremeyen Şeyma Nur, daha rahat gezebilmek için akülü araba istiyor.

'KIZIM GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ERİYOR'

Kızının her geçen gün gözlerinin önünde eridiğini ancak maddi imkânsızlıklar nedeniyle ellerinden hiçbir şey gelmediğini belirten Anne Necla Yılmaz, kızının durumunu anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. En ufak çarpmada kızının bir yerinin kırıldığını ,bu yüzden çok acı çektiğini anlatan Anne Yılmaz şunları söyledi:

"Kızım her geçen gün gözümün önünde eriyor. Ama maddi durumumuz iyi olmadığı için düzenli olarak tedaviye götüremiyoruz. Kızım 13 yıldır bu şekilde acı çekiyor. Her gün bana ne zaman iyilişeceğini soruyor. Kızıma ne cevap vereceğimi bilemiyorum. Kızım okula gitmek istiyor. Ama hem sağlığı açısından hem de hastalığı nedeniyle gönderemiyoruz. Okula gidemediği için çok üzülüyor. Arkadaşları gibi ne zaman yürüyeceğini, ne zaman koşabileceğini soruyor. Yakında deyip geçiştiriyoruz. Kızım günden güne gözlerimin önünde eriyor. Hayırseverlerden bize yardım etmelerini istiyoruz."

'HASTANEYE GÖTÜRECEK TAKSİ PARASI BULAMIYORUZ'

İşsiz Baba Cumali Yılmaz, kızının hastalığı nedeniyle en ufak bir darbede bile kemiklerinin kırıldığını bazen hastaneye götürecek taksi parası bulamadıklarını ve kızını kucağında götürmek zorunda kaldığını söyledi. Baba Yılmaz, "Kızım birçok kez ameliyat geçirdi. Ama ameliyatlar bir sonuç vermedi. Kızımla birlikte biz de her geçen gün eriyoruz ama elimizden hiçbir şey gelmiyor. Evimiz rutubetli, diğer çocuklarım da hastalanıyor. Çoğu Komşular ve hayırseverlerin yardımlarıyla geçimimizi sağlıyoruz" dedi.

'CANIM ACIYOR'

Cam kemik hastalığıyla 13 yıldır mücadele eden Şeyma Nur da, arkadaşları gibi koşup yürüyemediğini, okula gidemedini belirterek duygularını şöyle dile getirdi:

"Ailemin durumu iyi olmadığı için hiçbir şey yapamıyoruz. Her gün kemiklerim kırılıyor. Çok acı çekiyorum, canım acıyor. Bazen akşamları ters bir hareket yaptığımda kemiklerim kırılıyor. Ailem beni para bulabilirse taksiyle, bulamazsa kucaklarında hastaneye götürüyorlar. Bana yardım etsinler. Bu hastalıktan kurtulmak istiyorum. Okula gitmek istiyorum. Arkadaşlarım gibi yürümek, koşmak istiyorum. Rahat dolaşabilmem için hayırseverlerden bana akülü araba almalarını istiyorum."