Kuyucak ilçesinde doğuştan ''cam kemik hastası'' olan Ali Geman (31), çalışma azmi ile dikkat çekiyor.
Nazilli'de ADÜ Kamu Yönetimi Bölümünü birincilikle bitiren Ali Geman (31), AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretim görevlisi olma hayalini gerçekleştiremese de iş yaşamından kopmadığını belirtti.
Kemiklerindeki enzim eksikliğinden kaynaklanan rahatsızlığı yüzünden yüzde 80 özürlü olan Geman, çok zor günler geçirdiğini, ilkokulu bitirinceye kadar kemiklerinde sık sık kırıklar oluştuğunu anlattı.
Okul birincisi olarak fakülteyi bitirdiğini dile getiren Geman, şöyle konuştu:
''Özürlü olmak gerçekten zor. Ben kendi özrümü aşmayı başardım ancak bazı yasal prosedürleri maalesef aşamadım. Tek isteğim okuluma öğretim görevlisi olmaktı. Sınava hazırlandım ama yüzde 80 özürlü olduğum için hayalime kavuşamadım. Hayata küsmedim. Kuyucak ilçesinde bir mali müşavirin yanında işe başladım. 2007 yılında mali müşavirlik stajımı başlattım. 2010 yılında da stajımı bitirdim ve belgemi aldım. 2010 yılının haziran ayında kendi iş yerimi açtım ve o günden bugüne kendi iş yerimde faaliyetime devam ediyorum.''
Sosyal yaşamdan hiç kopmadığını belirten Geman, ''Toplumla iç içeyim. Zaten mesleğimi sürdürüyor olmam bunun göstergesi. Eve kapanmak bana göre değil. Her şeye rağmen yaşamayı çok seviyorum'' diye konuştu.

-CAM KEMİK HASTALIĞI-

Cam kemik hastalığı olarak bilinen ''osteogenesis imperfecta'' hastalığı, kemiklerin çok kolay kırılmasına yol açan bir hastalık.
Cam kemik hastalığında kemiklerin sık ve kolay kırılmasının yanı sıra diş bozukları ve işitme bozukları da görülebiliyor. Anne veya babadan biri hastalığa sahipse çocukta hastalık riski yüzde 50 olduğu belirtiliyor.