Müdürlüğün 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı sonu 'Mandrel ile Cam Boncuk Yapımı' kursu sergisi katılımcılardan tam not alırken, sergiye gösterilen yoğun ilgi dikkat çekti. 

Sultanhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen sergiye İlçe Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Garnizon Komutanı Nihat Çelebi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Görgülü, İlçe Emniyet Amiri Özgür Çetin Çınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Turan, İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, İlçe Nüfus Müdürü Kemal Korkmaz, İlçe Malmüdürü Nahit İnel, Nazilli Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Serdar Şayan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Gediz, Sultanhisar eski Belediye Başkanı Ertegün Ünal, Kapanan Atça Beldesi son Belediye Başkanı Mustafa Çınar ve Sultanhisar’da görev yapan okul müdürleri, kursiyerler ile vatandaşlar katıldı.

Belge töreni ve yılsonu sergi açılış töreninde konuşma yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Halil Bağrık; “Gerek doğrudan Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü tarafından, gerekse yapmış olduğumuz protokoller çerçevesinde açılan kurslarımızda insanlarımıza bilgi, beceri ve meslek kazandırmaya, eksik kalan eğitimlerine yardımcı olmaya okuma yazma bilmeyenleri okur-yazar hale getirmeye, kültürel eserlerimizi koruma, yaşatma ve geliştirme bilinci kazandırmaya, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmaya çalıştık. 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında Sultanhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak, ilçemiz halkının ihtiyaç duyduğu ve onlardan gelen talepler çerçevesinde kurslar açarak, vatandaşımıza eğitim öğretim hizmeti sunmaya çalıştık. İmkânlar ölçüsünde, bu yıl 50 çeşit kurs açtık” dedi.

3650 KURSİYERDEN 1944’Ü SERTİFİKA ALABİLDİ
Halk eğitiminin amacının örgün eğitime hiç girmemiş veya örgün eğitimi bitirmiş yetişkin insanlara, onların ilgi istek ve kabiliyetleri doğrultusunda kurs açarak bir meslek sahibi yapmak olduğunu söyleyen Halil Bağrık; “Biz de bu amaç doğrultusunda faaliyetlerimizi sürdürdük ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Böylelikle örgün eğitimini tamamlamış insanlarımıza hizmet vermekteyiz. Sosyal hayatın içerisine insanlarımızın aktif olarak katılmasını sağlamaktayız. Evde boş durmamaları ve belirli faaliyetlere katılması için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu çerçevede ilçemiz genelinde açılan 155 kursa kayıt yaptıran bin 556 erkek, 2 bin 94 kadın toplam 3 bin 650 kursiyerden bin 944 kişi sertifikalarını almıştır. Bunların yanı sıra; Sultanhisar Açık Cezaevinde de çeşitli kurslar açtık. Açık öğretim ortaokuluna 81 Açık liseye 145 toplamda 226 öğrencinin kayıtlarını yaparak üst öğrenim görmelerini sağladık. Ayrıca Açık lise sınavlarının ilk defa ilçemizde yapılması sağlandı.
Halk Eğitim Merkezinde sadece kurslar değil, kurs dışı faaliyetlerde gerçekleştirildiğini belirten Bağrık; “Bunlardan biri Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Topluluğudur. ‘Çanakkale’ ve ‘Sevgide Engel Yok’ oyunu ile halkımıza Tiyatro sevgisini aşılamaya çalıştık. Çilek Yetiştiriciliği kursuna katılan çiftçilerimizle çilek tarımın en gelişmiş yerlerinden olan Silifke'ye inceleme gezisi düzenlendik. Türk Savaş Sanatı olan Sayokan Spor kursu açarak; çocuklarımızı ve gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıklardan korumak için hizmet verdik. Bu kursa katılan öğrencilerimizden 6 öğrencimiz Sivas ilinde yapılan Türkiye Şampiyonası müsabakalarında 1 Altın 2 gümüş 3 bronz madalya alarak büyük bir başarı gösterdi ve bizleri ayrıca mutlu etti” diye konuştu.

4 YILDA KURSLARA KATILIM YÜZDE 17 ARTTI
Aydın ili genelinde ilk defa Sultanhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Mandrel ile Cam Boncuk yapımı kursu ile ilkleri başarmanın mutluluğunu da yaşadıklarını dile getiren Bağrık; “Kurs öğretmeniz ve kursa katılan tüm kursiyerlerimize huzurlarınızda çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. 2010 yılında Halk eğitim merkezi kurslarına katılım oranı yüzde 3 iken, 2014 yılına geldiğimizde bu seviye yüzde 20’lere gelmiştir. 4 yılda ekibimizle birlikte getirdiğimiz bu seviye bizleri her ne kadar sevindirse de bizler için yeterli seviye değildir. Bu ivmeyi daha da yukarıya taşımak için çalışacağımızı belirtmek isterim. Kurslara katılım oranındaki bu artışı sağlamakla il genelinde birinciliğe ulaşmamızın haklı gururunu sizlerle paylaşıyor huzurlarınızda öğretmenlerimize, kursiyerlerimize teşekkür ederim. Tüm bu çalışmalarda bizleri destekleyen, İlçemiz Kaymakamı Cevdet Ertürkmen'e, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İlçemiz Belediye Başkanlığına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Merkez Müdürü Halil Bağrık’ın konuşmasının ardından kurslarda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları Kaymakam Cevdet Ertürkmen ve protokol üyelerince verildi. Sertifika töreninin ardından Mandrel ile Cam Boncuk kursunda yapılan eserlerin bulunduğu sergi açılışı gerçekleştirilirken, sergiye gezen protokol üyeleri mandrel ile cam boncuk yapımını inceledi. Camın şekil alışını izleyen bazı protokol üyeleri de deneme yaptı. Sergi ziyaretinin ardından ise davetlilere lokma ikram edildi.

2-143.jpg