Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Kahramanmaraş'ı Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz." dedi.
Ünal, Ak Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı tarafından, sağlık, çevre ve şehircilik, ulaşım, enerji ve maliye konularında düzenlenen ortak akıl çalıştaylarının sonuç raporunu açıkladı. Ağustos Ayı İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Ünal, "Kahramanmaraş'ın Gelişim Stratejisi ve Eylem Planı" adı verilen kitap hakkında bilgiler verdi.

Ak Parti iktidarı döneminde 10 yıl içerisinde Kahramanmaraş'a 4 milyar TL yatırım kaynağı ayrıldığını ifade eden Ünal, son olarak hazırladıkları ortak akıl çalıştaylarıyla da geleceğe daha emin adımlarla yürüneceğini belirtti. Çalıştaylarla Swot analizi yapılarak kentin güçlü yönleri ve fırsatları ile zayıf yönleri ve tehditlerinin tespit edildiğini kaydeden Ünal, şöyle konuştu:

"Kahramanmaraş'ı ekonomik ve sosyal altyapısı tamamlanmış, sanayi ve ticaret üssü haline getirmeyi kendimize misyon edindik. Bu vizyon ve misyonları gerçekleştirmek için hedefler belirledik. Bizim birinci hedefimiz şehri sanayi ve ticaret merkezi haline getirmek. İkinci hedefimiz şehrin eğitim kültür ve turizm altyapısının geliştirilmesi. Üçüncü hedefimiz bölgenin enerji üretim merkezi haline gelmesi.. Dördüncü hedefimiz çevre ve şehircilik alt yapısının iyileştirilmesi, beşinci hedefimiz bölgesel sağlık merkezi haline gelmek. Ulaştırma altyapısının mükemmel hale gelmesi. Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi. Bu 7 hedefin gerçekleştirilmesi gerekiyor."

Türkiye'nin AK Partiyle birlikte siyasetin sadece vaatten ibaret olmadığını ve siyasetin hizmetkarlık olduğunu gördüğünü vurgulayan Ünal, kente 10 yılda yapılan yatırımları ise şu sözlerle anlattı:

"Sadece 10 yılda çiftçimize destek ödemesi olarak ayırdığımız miktar 652 milyon 532 bin TL. Tarım ve hayvancılık başlığı altında çok sayıda baraj ve gölet inşaatları tamamlandı ve inşaatları devam ediyor. Son 10 yılda sanayi konusunda hangi çerçevede dünyaya entegre olmuşuz diye baktığımızda 2011 yılında 748 milyon ihracata ulaşmışız ve 2023 hedefimiz de inşallah 5 milyar dolar. Yine enerji ve madencilikte baktığımızda son on yılda enerji üretiminde yaklaşık 2,5 kat artış olmuş. Buna paralel olarak tüketimde de 2 kat artış olduğunu görüyoruz. Eğitimde 2002 yılına kadar 5091 tane derslik var. 2003-2011 arasında tamamlanan derslik sayısı ise yaklaşık daha önce yapılanların yarısı kadar. Sağlık sektöründe yaptığımız yatırımlar çok önemli. 1994 ve 2002 yılı arasında hem yatırım onarım harcamaları hem de araç gereç ve tıbbi donanım harcamalarına baktığımızda 15,5 milyon civarında yatırım yapılmış. Ama 2003 ile 2011 yılları arasına baktığımız da 280 milyon TL civarında yatırım yapılmış. Yani yaklaşık 100 kat artmış yatırım. Ulaştırmada yapılan yatırımlar oldukça önemli. 2003-2011 yılları arasında 196 km bölünmüş yol, 32 km tek yol, 2 bin 913 km yol onarım ve yenileme. Bunlar için tam 265 milyon 850 bin TL harcanmış ve yatırım miktarı on kat artmış."

İl Danışma Meclisi Toplantısına TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Sıtkı Güvenç, Yıldırım Ramazanoğlu, Sevde Beyazıt Kaçar, İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, eski milletvekilleri, ilçe ve belde başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Teşkilat üyeleri, toplantının ardından Arsan Center'de düzenlenen iftar programına katıldılar.