Aydın Bölge İdare Mahkemesi bünyesinde yer alan Bölge İdare Mahkemesi, 1. İdare Mahkemesi, Vergi mahkemesi ve Muğla 1. İdare Mahkemesi olmak üzere 2009 yılı Mayıs ayı sonu itibariyle 4 bin 675 dava dosyasının görüşülüp karar bağlandığı bildirildi. Yapılan istatistiklere göre Aydın Bölge İdare Mahkemesi"nde 31 Mayıs 2009"a kadar iş günlerinde ortalama 45 dosya karara bağlanıyor.
Aydın Bölge İdare Mahkemesi bünyesinde yer alan Muğla İdare Mahkemesi dahil toplam 4 mahkeme başkanı, 17 üye, 4 yazı işleri müdürü, 1 idari işler müdürü, 22 zabıt katipi ve 5 diğer personel olmak üzere toplam 53 personelle hizmet verdiklerini kaydeden Aydın Bölge İdare Mahkemesi başkanı Zeynel Ilıca personel sayısının kısıtlı olduğunu ifade etti.
ATAMA VE İMAR DAVALARI YOĞUNLUKTA
Sahil kesimleri olması ve memuriyette en çok tercih edilen bölgelerden biri olması nedeniyle Aydın ve Muğla illerinde Bölge İdare Mahkemesi"ne en sık gelen dava dosyalarının atama ve imar dosyaları olduğu öğrenildi. Gelen dosyaları en kısa sürede görüşüp karara bağlamak için yoğun gayret sarf ettiklerini belirten Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Zeynel Ilıca, dava dosyalarının ilk 5 aylık sürecini de değerlendirdi. İnsanların mahkemelerle ilgili fobisinin kırılması gerektiğini ve bu inanç ile Aydın Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı olarak şeffaf uygulamalar içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Zeynel Ilıca, “Aydın Bölge İdare Mahkemesi"nde 2008 yılından 2009 yılına 4 bin 536 dosya devretti. Mayıs ayına kadar gelen dava dosyası sayısı 3 bin 579. Mayıs ayı içerisinde açılan dava sayısı 843 olmak üzere şu an itibariyle 4 bin 422 dava dosyası açıldı. Geçen yıldan devredenlerle birlikte yıl içerisinde mahkememize gelen 8 bin 958 dosyadan 4 bin 675"i karara bağlandı, 4 bin 283 dosya ise devretti. Personel sayısına göre karara bağlanan dosyası azımsanmayacak boyuttadır. Fedakarca çalışan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.