İl Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurslara katılarak "Fahri Avcılık Müfettişi" belgesi alamaya hak kazanan Aşağı Nazilli Avcılar Kulübü Üyesi Harita Mühendisi Haldun Ertaylan, İşadamı Taner Ercan, Av Nedim Yılmaz, Emekli Memur Ali Balkış ve İşadamı Tolga Çetin doğadaki ekolojik dengenin korunması ve kamu görevlilerine kara avcılığı konusunda destek sağlanması konularında çalışmalarına başladı.
Gönüllü müfettişlerin çalışmaları hakkında bilgiler veren Aşağı Nazilli Avcılar Kulübü Başkanı Nuri Aksoy, “Parkların yeterli gelmemesi ve ava yeterince müdahale edilmemesi nedenleriyle bu Fahri Av Müfettişliğini istedik. Ama bazı bürokratik engeller nedeniyle bu Fahri Av Müfettişliği 2009 yılına kadar ertelenmiş bir şekildeydi ve sonunda Aydın"da açtırabildik. Aşağı Nazilli Avcılar Derneğinden 5 arkadaşımız Fahri Av Müfettişliğini kazanmış durumdadır. Bizim isteğimiz üzerine açılan Aydın"daki bu kurs sayesinde çevremizi ve doğayı korumak açısından ilk adımı atmış olduk. Biz Nazilli"de Fahri Av Müfettişi sayısının artmasını ve çevre ilçelere de yayılmasını istiyoruz. Kuyucak"tan, Karacasu"dan, Buharkent"ten de arkadaşlarımız müracaat ederse Aydın için daha çok faydalı olacaktır” dedi.
Avcıların doğayı tüketen değil, doğayı koruyan kişiler olduğuna işaret eden Nedim Yılmaz da, “Çevremiz tarafından bu gözlemlenecektir. Biz bu iddiamızı çalışmalarımızla, iyi örneklerle göstereceğiz. Özellikle yazları tatil amaçlı gittiğimiz dünyanın en güzel denizinin bulunduğu Milli Parktaki temiz olan koylar gezi tekneleri tarafından çok kötü bir şekilde kirletiliyor. Bu gezi teknelerinin koylarda verdiği molalarda geziye katılanlar atıklarını, bardağını, kola kutusunu, yiyeceklerin ambalajını atmışlar ve oralar çok kötü kirlenmiş ve rezil hale gelmiştir. Önceden hazırladığımız bir program çerçevesinde Nisan sonunda gezi tekneleri bizi bu koylara götürecek, kaptanlar ve bütün dalış meraklısı arkadaşlarımızla birlikte su altını temizleyip onlara bu durumu göstereceğiz. Gezi koylarını görmeye herkesin hakkı var ama kirletmeye kimsenin hakkı yoktur. Koyların dipleri çöplük haline gelmiştir. Kara temizliği, sahil temizliği ve su temizliği yaptıracağız. Tüketilmiş bir doğaya, koya hiçbir turist gelmez” diye konuştu.