Törende konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa, dünyada talep arttıkça krizin etkilerinden kurtulacaklarını söyledi. Verimliliğin bir yaşam tarzı olduğunu, yapılması gerekenlerin bir yaşam tarzı haline getirildiğinde işlerin kolaylaşarak verimliliğin artacağını kaydeden Boğa, “Aydın ilimizin çok özellikleri ve güzellikleri var. Aydın, Denizli, Muğla hakikaten çok iyi bir üçlü oldular. Her ilimizin kendine göre verimli olacağı öncelikli tarafları var. Bu çalışmaların içerisinde mutlaka üniversitenin olması lazım. Son yıllarda teknokentlerle üniversitemizin buluşlarını sanayi ile birleştirdik. Bu kaynaklarından tutun, teneffüs ettiğimiz havaya kadar her şeyi verimli kullanmak zorundayız. 'Nehir akıyor olsa bile suyu israf etmeyin' diyorlar. Yakında her şey sudan ucuz olacak. Eğer suyu verimli kullanmamaya devam edersek. Verimlilik anlayışını halkımıza indirgemek için öncelikle ilkokullarda ve orta dereceli okullarda resim yarışması, liselerde makale yarışması, üniversitelerde ise verimlilik projeleri yapmalıyız” şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ise, dünyada insanların ihtiyaçlarının sınırsız fakat bu ihtiyaçlara cevap verebilecek imkanların kısıtlı olduğunu dikkat çekerek, bu doğrultuda vatandaşların israftan kaçınmalarını istedi. Dünyada bir tarafta yiyecek ekmek bulamayan insanların varlığından bahseden Vali Coş, diğer taraftan normal bir insanın bir ayda tüketeceği ekmeği bir günde tüketen insanların olduğunu dikkat çekti.
Konuşmaların ardından Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa, Milli Prodüktivite Merkezi Genel Sekreteri Kerim Ünal, Aydın Sanayi Odası Başkanı Ercan Çerçioğlu ve Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu tarafından verimlilik protokolü imzalandı. İmza sonrası bu beşliye Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ADÜ Rektörü Şükrü Boylu, Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmasız"da katılarak hep birlikte birlik pozu verdiler.

“VERİMLİLİK ÇALIŞMALARI KİTAP HALİNE GETİRİLECEK

İmzalanan protokol gereği bir yıl içinde Aydın"daki sanayi ve ticarethanelerde verimliliği artırma projeleri ve eğitimleri gerçekleştirilecek. Bir yıl sonrada yapılan çalışmaların değerlendirilmesi için tekrar bir toplantı düzenlenerek, verimlilik çalışmalarında kat edilen yol anlatılacak. Daha sonra ise Aydın"da gerçekleştirilen bu çalışmalar bir kitap haline getirilerek kamuoyuna açıklanacak.