Kuşadası"nda gemiyle gelen turistlerin büyük alışveriş merkezlerine yönlendirilip, haksız rekabet yapıldığını kaydeden çarşı esnafının bir bölümü ve çalışanları tekrar kurarak örgütlendi.
Kuşadası Esnaf ve Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adı altında örgütlenmeye giden esnaf ve çalışanlarının Kuşadası Belediye Düğün Salonu"nda gerçekleştirdiği toplantıya katılım beklenenin altında oldu. Saat: 15.00"de yapılacağı duyurulmasına rağmen esnafın büyük kesiminin ilgi göstermemesi üzerine toplantı 1,5 saat gecikmeyle başladı. Toplantıyı düzenleyenler, toplantı gününde bilinçli olarak firma avukatları tarafından Kuşadası çarşılarında sahte ürün operasyonu başlatıldığını ve bu şekilde toplantıya katılımın engellendiğini ileri sürdü.
Daha önceden 2 bin olarak açıklanmasına rağmen sadece yaklaşık 50"ye yakın esnaf ve çalışanının katıldığı toplantıda, Kuşadası Esnaf ve Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Ahmet Oğuz Çelim açılış konuşmasını yaptı. Çelim, Kuşadası"na turist getiren gemilerde Kuşadası esnafını kötüleyen ve karalayan bildiriler dağıtıldığı gibi, gemiyle gelen turistlerin otobüslerle Efes ve Meryemana"ya götürüldüğünü ve jet gibi bir turdan sonra şehir dışındaki 3-5 büyük alış veriş merkezine yönlendirildiğini söyledi. Kuşadası esnafının gemiyle gelen turisti sadece otobüslerde gördüğünü kaydeden Çelim, “ Bunun adı tekelleşmedir. Bu tutum Kuşadası esnafını bitirmeye yönelik bir tutumdur. Bu tekelleşmenin önlenmesi için ne gerekiyorsa yapacağız “ dedi. Çelim, ayrıca otellerdeki Her şey dahil sisteminin de esnafa büyük zarar verdiğini kaydetti. Toplantıya katılan esnaf ve çalışanlarının da görüşlerini açıklamasının ardından Kuşadası Esnaf ve Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından otellerdeki her şey dahil sistemi ile gemilerdeki turistlerin yönlendirilmesinin önlenmesi amacıyla imza kampanyası başlatıldı.