Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma trafik ekipleri, ilçeye bağlı Dereköy köy içinde kontrol sırasında bir traktörü durdurarak plakasını sorgulattı. Sorgulamada traktörün plakasının sahte olduğu anlaşıldı. Motor ve şase numarası kontrol edilerek gerçek plakası öğrenilen traktörün 2004 yılında Ağrı'nın Patnos ilçesinde çalındığı tespit edildi.

 

Korkuteli jandarma trafik ekipleri tarafından 50 ED 147 sahte plakayla yakalanan traktörün motor ve şase numaralarının sorgulamaları esnasında traktörün çalıntı olduğu ortaya çıktı. Jandarma trafik ekipleri, traktörün gerçek sahibine ulaştı. 7 yıl önce 04 P 0714 plakalı olan traktör, Türkiye'nin değişik bölgelerinde beş farklı satışın ardından 50 ED 147 plakalı olarak yakalandı.
Traktörünün bulunması üzerine Ağrı'dan kamyonla Korkuteli'ne gelen traktörün sahibi İhsan Tekdağ ve 4 oğlu, İlçe Jandarma Komutanlığındaki gerekli işlemlerin ardından yediemin deposunda bulunan traktörüne kavuştu.
Jandarmadan traktörün anahtarını alan İhsan Tekdağ, şöyle konuştu: "2004 yılında Ankara'da alınan ve Patnos ilçesine getirilen traktörümüzün yedi yıl sonra bulunması bize çifte bayram yaşattı. Ramazan ayında bize mutlu haberi veren jandarma trafik ekibine teşekkür ediyoruz. 1994 yılında traktörü 50 adet küçükbaş hayvan, iki tarla ve altınla satın almıştık. Devletimize teşekkür ediyoruz."
Traktörün sahibi İhsan Tekdağ ve dört oğlu, traktörü kamyona yükledikten sonra memleketleri Ağrı'nın yolunu tuttu.