Çorum merkeze bağlı Eskiekin köyünde yaşayan 55 yaşındaki Mehmet Sarı'nın 3 ay önce köye yakın yerde bulunan ağılından 6 adet kuzusu çalındı.

Hayvanlarını bir pazarda görünce tanıyan Sarı, jandarma ekiplerine haber verince soruşturma başlatıldı. Yetiştirdiği hayvanları satmak için kent merkezindeki pazara gelen Sarı, hayvan pazarında satış yapan Seyit Ahmet Ç'nin sattığı kuzuların kendisine ait olduğunu fark etti ve durumu jandarmaya bildirdiği öğrenildi.

Ahmet Ç'nin hırsızlık olayını kabul etmemesi üzerine hayvanları çalınan Sarı, savcılığa başvurarak kendisinde bulunan anne koyun ile çalınan kuzuların kanlarının eşletirilmesi isteğinde bulundu. Jandarma tarafından Sarı'nın ağılındaki koyunla çalıntı olduğu iddia edilen kuzuların kan örneklerini alınarak Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine gönderildi.

DNA testi sonucunda hayvanların Mehmet Sarı'ya ait olduğu tespit edildi. Daha önce de hayvan hırsızlığı suçuna karıştığı öğrenilen Seyit Ahmet Ç, hakkında yakalama emri çıkarıldığı öğrenildi.

Koyunları çalınan Mehmet Sarı, çalınan hayvanlarına Çorum merkezdeki hayvan pazarında rastladığını anlatan Sarı, "İlk görüşte hayvanlarımı tanıdım. Anneleri zaten benim ağılımda, kuzuları da renklerinden tanıdım. Daha önceden hiç tanımadığım bir kişi tarafından çalınmışlar. Hemen jandarmaya haber verdim, hayvanlarımı bulduğumu söyledim. Çalan kişiler suçlarını kabul etmeyince, kan tahlili yapılmasını istedim. Jandarma da çok yardımcı oldu, testlerin sonucu geldi. Kuzuların bana ait olduğu ispatlandı. Hayvanlarım henüz bana teslim edilmedi, savcılığa dilekçe vereceğim ve kuzularımı alacağım.'' dedi.

Küçük yaşlardar bu zamana kadar hayvancılık yaptığını anlatan Mehmet Sarı hayvanlarını boyasalar hatta onları traş etseler bile hayvanlarını tanıyacağını söylüyor. Mehmet Sarı yıllardır sık sık hayvanlarının çalındığını ve artık ahırına güvenlik kamerası taktıracağını belirtti.