Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ilk yarıda kalan 5 maçın kendileri açısından hayati derecede önemli, telafi edilemeyecek karşılaşmalar olduğunu belirterek, ''Belki de Sivasspor'un kaderini çizecek maçlar'' dedi.

Çalımbay, 4 Eylül Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında, son oynadıkları Kasımpaşa maçının kendisinin en çok üzüldüğü karşılaşmalardan biri olduğunu belirterek, kesinlikle mağlubiyeti hak edecek oyun oynamadıklarını, bir deplasman takımı nasıl oynaması gerekiyorsa onun gibi değil, daha üstünde mücadele verdiklerini belirtti.

Şanssız gol yediklerini, yakaladıkları pozisyonları değerlendiremediklerini ifade eden Çalımbay, göreve geldiği süre içerisinde oynadıkları 2'si deplasmanda 3 lig maçına bakıldığında, takımın temposunun yükseldiğini, genel olarak iyi durumda olduklarını kaydetti.

Oyuncularına güvendiğini, Kasımpaşa maçından sonra bu güveninin bir kat daha arttığını ifade eden Çalımbay, ligin ilk yarısında kalan 5 maçın kendileri açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Amaçlarının kalan bu 5 maçı çok iyi şekilde bitirmek olduğunu, bunun başlangıcı olarak da Kardemir Karabükspor maçını gördüklerini aktaran Çalımbay, ''Eğer Kasımpaşa maçında oynadığımız oyunun biraz üstüne çıkabilirsek ya da oynadığımız oyunu skora yansıtırsak mutlaka galip geleceğiz. Bu maç gerçekten bizim için hayati derecede önemli bir maç. Bundan öncekiler de öyleydi, bundan sonrakiler de öyle olacak'' dedi.

Şiddetle puana ihtiyaçları olduğunu, devreye kadar 5 maçtan en iyi puanı çıkarmaları gerektiğini ifade eden Çalımbay, ''Kalan 5 maç, rakip kim olursa olsun bizim için hayati derecede önemli, telafisi olmayan maçlar. Belki de Sivasspor'un kaderini çizecek maçlar. Hepsinin farkındayız, sorumluluğumuzu da biliyoruz. Bu kaostan mutlaka çıkacağız'' diye konuştu.

Camia olarak şanssızlık yaşadıklarını, bunun da olumsuz yönde sahaya yansıdığını söyleyen Çalımbay, bu durumun hep böyle gitmeyeceğini, ilk yarıyı iyi bir şekilde bitireceklerine inancının tam olduğunu vurguladı.

Mükemmel bir yönetimin bulunduğunu kaydederek, yöneticilere teşekkür eden Çalımbay, kendilerinin göreve gelme amacının, 2 sezondan beri devam eden şanssızlığa son vermek olduğu aktardı. Takımın devreye kadar iyi gittiğinde, ara dönemde yapacakları çalışma ve takviyelerle daha güçlü duruma geleceklerini, ancak önlerindeki 5 maça odaklandıklarını ifade eden Çalımbay, oyuncu izlenildiğini ama transferle ilgili şu anda zerre kadar düşüncelerinin bulunmadığını söyledi.

Kasımpaşa maçında kaleyi koruyan genç file bekçisi Alişan'ın performansından memnun kaldığını, Kardemir Karabükspor karşısında kadroyu fazla değiştirmeyi düşünmediğini ifade eden Çalımbay, sahalarında gol yememeleri gerektiğini, bu durumda golü bulacaklarına da yürekten inandığını belirtti.

-EMENİKE'YE ÖZEL ÖNLEM-

Çalımbay, bir soru üzerine de ligin en fazla gol atan oyuncusu Emenike'ye karşı özel bir önlem alacaklarını, ancak her şeyin sahada olduğunu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısında da tedbir almalarına rağmen 3. dakikada gol yediklerini hatırlattı.

Hayrettin'in takımdan ayrı çalıştığını, Murat Sözgelmez ve kaleci Sead Ramoviç'in sakatlığının sürdüğünü, bu oyunculardan Ramoviç'in daha kısa sürede kakıma katılacağını anlatan Çalımbay, Abdurrahman Dereli'nin de bu hafta olmasa bile gelecek hafta yüzde yüz hazır olacağını bildirdi.

Vatandaşların bayramını da kutlayan Çalımbay, Kasımpaşa maçıyla taraftarlarına bayram hediyesi vermek istediklerini, ancak bunun gerçekleşmediğini belirterek, Kardemir Karabükspor maçıyla taraftarlarına bayram sonrası ikinci bir bayram yaşatmayı istediklerini ifade etti.