Yanan evlerinden babalarının dışarı çıkardığı iki minik gözyaşlarına tutamazken, minikleri komşuları sakinleştirdi. Yanan ev kullanılamaz hale gelirken, çocuklarının odasında bulunan çok sayıda kibrit ve çakmağın yangını büyüttüğü öğrenildi.
Olay bugün sabah saatlerinde Mesudiye Mahallesi, Mesudiye Caddesi üzerindeki iki katlı evin birinci katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde uyanan M. Ç. (4) Y.Ç. (6) isimli iki kardeş babalarının sattığı ve odalarında bulunan çakmaklardan birini alarak oynamaya başladı. Çakmağın ateş almasıyla bir anda yatakları yanmaya başlayan çocukların durumu babaları Kıyasal Çekli’ye haber vermesiyle baba çocuklarını evin dışına çıkardı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede müdahale ederek evi tamamen yanmaktan kurtardılar.
Yanan evlerini sokaktan izleyen iki minik gözyaşlarına hakim olmazken, çok korktuklarını belirterek hüngür hüngür ağladılar. Minikleri komşuları sakinleştirirken, evde çıkan yangının çocukların odasında bulunan çakmaklar ve kibritlerden dolayı büyüdüğü ve maddi hasarın boyutlarının arttığı belirtildi.
20111205ay492577_01.jpg
20111205ay492577_03.jpg