CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan"ın Wikileaks belgeleri ile ilgili CHP"yi suçlamasına tepki göstererek, “O iddiaların sahibi Amerikalılar. Eğer gerçek bir Kasımpaşalıysan meydan oku. Gerçek bir Kasımpaşalı meydan okur. Sen çakma bir Kasımpaşalısın” dedi.

Partisinin Yalova il binasındaki toplantıda konuşan Muharrem İnce ülkede son gelişmelerle ilgili görüşlerini açıkladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti Milletvekillerini eleştiren İnce, “Kendi kendilerini aklamak için yasa çıkardılar. Başbakanın diliyle konuşuyorum. Asıl edepsizlik, asıl terbiyesizlik kendi kendini aklamaktır. Her yerde edepten bahseden sayın Başbakan"a Yalova"dan sesleniyorum. Kendi kendini aklamak edepsizliktir” dedi.

Başbakan Erdoğan"ın Wikileaks belgeleri ile ilgili CHP"yi suçladığını belirten İnce, “Son dönemde Wikileaks belgeleri olarak bilinen Amerikalı diplomatların yazdıklarıyla ilgili Başbakan sürekli CHP"yi suçluyor. O belgelerin ve iddiaların sahibi biz değiliz. O iddiaların sahibi Amerikalılar. Bize hesap soracağına yüreğin yetiyorsa git Amerikalılara sor. Eğer birazcık cesaretin varsa, eğer o sanıldığı gibi, söylenildiği gibi gerçek bir Kasımpaşalıysan meydan oku. Gerçek bir Kasımpaşalı meydan okur. Sen çakma bir Kasımpaşalısın” diye konuştu.

MELİH GÖKÇEK YASASI ÇIKARDILAR
Meclis'te, Türk Ceza Kanunu"nun 257"inci maddesinde bir değişiklik yapılarak ceza indirimine gidildiğini hatırlatan Muharrem İnce, şunları söyledi:

“Yani belediye başkanlığı, müsteşarlık, genel müdürlük, üst düzey görev yapan kişiler artık görevi kötüye kullanabilirler. Görevi kötüye kullanmanın cezası yok artık, düştü. Hapse girmeyecekler. Bürokratken yargı kararlarını uygulamadılar, haklarında dava açıldı. Sonra bu kişiler milletvekili yapıldı. Sonra o milletvekilleri oy kullanarak bu kanunu geçirdiler. Ve ben o gün bu yasa, "Melih Gökçek yasasıdır" dediğimde şöyle bir iddiada bulunmuştum, demiştim ki; Çukurambar ve Dikmen Vadisi"nden Ankara Büyükşehir Belediyesi"nin şirketlerinin yaptığı konutlarda daire alan milletvekilleri kimlerdir? Hepsi suspus oldu.”

“TIRIŞKADAN PEHLİVANLAR”
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik"in yaptığı basın toplantısındaki açıklamasına değinen İnce, Hüseyin Çelik ve Melik Gökçek"e "tırışka pehlivan" yakıştırması yaptı.

İnce, “Sayın Hüseyin Çelik bir basın açıklamasında 724 milletvekili dosyasının içince CHP"lilerinde olduğunu söylemiş. Elimde bu 724 milletvekilinin dosyası var. Biz bu listede CHP"li milletvekillerinin de olduğunu biliyoruz. Aklanmaları için bunlara bir şans vermeliyiz. Bütün milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırmalıyız. Herkes hakimin karşısına geçsin. Ben Kemal Kılıçdaroğlu"nun dokunulmazlığının kaldırılmasına "evet" oyu vereceğim. Sen Recep Erdoğan için "evet" oyu verebilecek misin? Bunlar sahte pehlivanlardır. Halk tabiri ile Melih Gökçek de Hüseyin Çeli de tırışka pehlivan” dedi. (dha)