Dört bir yanı saran iPhone çılgınlığı, çakma iPhone piyasası yarattı. Başta Doğubank olmak üzere dört bir yanı Çin’den gelen taklit iPhone’lar sardı. 1800 TL’ye satılan orijinal modele birebir benzeyen çakma iPhone’ların fiyatı 150-200 TL arasında değişiyor. Taklit cihazlara büyük bir talep olduğunu belirten Doğubank esnafı “Görüntüsü ve düşük fiyatı nedeniyle Çin malı taklit iPhone 4’ler orijinal cihazla kadar ilgi görüyor” diyor. 
 
Görüntüsü birebir aynı ama taklidi ile orijinalinin özellikleri birbirinden farklı. Özellikle video indirme ve izleme konusunda sınıfta kalan taklit iPhone’ların çift hatlısı bile var. Orijinal cihazda olmayıp taklitte olan bir diğer özellik de televizyon. Sahte iPhone’un içinde bulunan anten ile karasal yayın yapan TV kanalları izlenebiliyor. Uzmanlara göre sahte telefonlar, orijinal telefonlara göre yaklaşık iki kat daha fazla radyasyon yayıyor. 
 
Japon ürünleri out 
Japonya’daki depremin ardından yaşanan nükleer felaket Doğubank piyasasına kadar etkili oldu. Doğubank esnafı, Japon ürünlerin radyasyon korkusundan dolayı tercih edilmediğini söylüyor. Bu nedenle Çin malı ürünlere talebin arttığı vurgulanıyor. 
 
Çakma: 150-350 TL 
Çift SIM Kart, Bluetooth, Edge, 95 gram, TV, Wireless, Kapasitif Dokunmatik Ekran, FM Radyo, 2 megapiksel kamera, MP3 oynatıcı, Tektaş altın yüzük hediyeli: 
 
Gerçek: Yaklaşık 1600 TL 
Orijinal iPhone 4, A4 işlemci, 137 gram, 3G bağlantı, flaşlı 5 megapiksel kamera, dokunmatik 3.5 inç retina ekran, 16 GB hafıza, Wireless, Bluetooth, hareket sensörü, HD video kaydı