Tv8"de Ankara Temsilcisi Erkan Tan"ın hazırlayıp sunduğu Erkan Tan ile Başkent"ten programına Esenyurt Eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan konuk oldu. Çapan, Cumhuriyet Gazetesi"nin hisselerini alma sebepleri ve Ergenekon Davası hakkına önemli açıklamalarda bulundu.

“Belediye seçimlerine sokmamak için yaptılar”

Çapan: “Ben, Ergenekon"un ne tanığıyım ne sanığıyım, ne önündeyim ne arkasındayım, hiçbir şeyi değilim. Beni oraya çaktılar. Çakma Ergenekoncuyum. Hallerinden utansınlar. İfade vermemiz 18 ay sürdü. Böyle bir şey olabilir mi? Sonra mahkemeye çıkınca savcı da tahliyemi istedi. Adalet bu mu? Etrafındakileri rakip göreceğine, düşman görürsen, politik paranoya yaparsan böyle olur. Bunu, beni Belediye seçimlerine sokmamak için yaptılar. Yurttaşlık hakkımı elimden aldılar.” dedi.

“Ne yönetimdeyiz ne söz hakkımız var”

Çapan Cumhuriyet Gazetesi"nden hisse almalarını: “Cumhuriyet"i de, Cumhuriyet Gazetesi"ni de korumak zorundayız. Cumhuriyet Gazetesi batıyordu, batmasın diye hisse aldık. Şu an yüzde sekiz hissemiz var. Ama ne yönetime girdik, ne de söz hakkımız var.” cümleleriyle açıkladı.

“Rant yaratmak kötü bir şey değildir, önemli olan kime aktardığındır.”

Esenyurt Eski Belediye Başkanı: “Kentlerde, kent rantı olur. Bunu yapmayan Belediye Başkanı değildir zaten. Rant yaratmak kötü bir şey değildir, kime aktardığın önemlidir. Rantı kime sağlıyorlar ona bakmak lazım. Olan rantı ya müteahhit kullanılır, ya da bu rant aileye dağıtılır.” diye konuştu.

“Belediye Mısırlı Han"a kaçak kat attı”

Çapan: “Burada en büyük kötülük, kentsel ihtiyaçların yok edilmesidir. İstanbul"da okullar satılıyor, Fatih ismini beğenmediler Fatih Hastanesi, Medical Park Hastanesi oldu. Gökdelenler İstanbul"u mahvetti. Belediye Mısırlı Han"a kaçak kat attı. Böyle böyle İstanbul da tanınmaz hale geldi. Biz görgüsüz, kıymet bilmeyen bir cemaatiz.” dedi.

“Eski CHP kabızdı”

Çapan, İktidar"ın "Türkiye"ye Belediyeciliği biz getirdik" iddialarına: “Ben Esenyurt"ta 22.000 konut yaptım. Evi olmayanlara yer tahsis ettik. Ben geleceği kurtarmaya çalıştım. Eski CHP kabızdı. İş yapana hırsız derlerdi, üretim yapanı dışlarlardı. Fakat yeni CHP hayatla buluşacak. Herkesi berekete, bolluğa götürecek çok iyi gelişmeler ve çalışmalar var.”

“Yüzde 50 oy alıyorsun, kime nankör diyorsun?”

İktidar"ı eleştiren Çapan: “Konut yapıyorsunuz da kim alıyor? 25 bine yapıyorsun, 100 bine satıyorsun. Yoksula maliyetine nerede konut verdiniz? Verince de 20 yıl taksitle 1000 liraya veriyorlar. GS"ye saha yapıyor, kafamı bozarsan vermem diyor. Nankörler diye hitap ediyor. Ne bağırıyorsun kardeşim! Yüzde elli oy alıyorsun, kime nankör diyorsun? Bu hiddetiniz, bu şiddetiniz neye?” diye konuştu.