Çakal Carlos"un tutuklu bulunduğu Fransa"nın Poissy Cezaevi"nde işkenceye maruz kaldığı iddiası İstanbul"da protesto edildi. İBDA-C"li bir grup ile Çakal Carlos"un Türk avukatları “Gönüldaş Carlos yalnız değildir” diye slogan attı.

Bir dönem dünyanın en önemli "devrimci" teröristlerinden biri olarak kabul edilen Çakal Carlos lakaplı Venezuelalı Ramirez Sanchez"in tutuklu bulunduğu Fransa"nın Poissy Cezaevi"nde kötü muameleye uğradığı ve dövüldüğünü ileri süren avukatları Taksim"de bulunan Fransa"nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde bir basın açıklaması yaptı. Aynı zamanda İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu"nu da savunan avukatlardan Hasan Ölçer, “Carlos"un emperyalizm ve siyonizme verilen onurlu mücadelenin sembol isimlerinden olduğunu” söyledi.

Carlos"a işkence iddiası

Carlos"un yasadışı bir operasyonla Fransa"ya teslim edildiğini ileri süren Ölçer, “17 yıldır hukuksuz şekilde, Fransa zindanlarında tutuluyor. Ülkesi Venezuella"ya iadesini engellemek için, delilsiz, mesnetsiz suçlamalarla sürekli hakkında dava açılmaktadır. Bu nedenle, beş kere beraat etmiş olduğu bir suçlama ile ilgili yeni davanın duruşması için, 1 Şubat"ta cezaevinde, koridorda ilerlerken eli arkadan ters kelepçelenip, bir odaya alındı. Diğer gardiyan ve görevlilerin gözü önünde bu uygulamayı yapanların, Başkanlık Sarayı"nı korumaktan sorumlu üniformalı Cumhuriyet Muhafızları olduğu öğrenildi.

Üst arama bahanesi ile elinde kelepçeler kalacak şekilde çırılçıplak soyuldu. Kafası ve vücudu duvarlara çarpılmak suretiyle, darp edildi. Soğuk kış şartlarına rağmen, üzerinde yalnızca tişort ve külot giymesine izin verilerek odadan çıkartıldı. Bu muhafızlardan biri kulağına eğilerek, Obama, Obama diye psikolojik baskı altında almaya çalıştı.

Daha sonra araca konulan müvekkil, ayrı bir işkence metodu ile 60 km"lik yolu katetmek zorunda bırakıldı. Üzerinde sadece tişort ve külot olduğu halde, adliye içine sokulmuş, bu duruma oradaki görevliler de şahit olmuşlardır. Bu olanlar, mahkeme hakimi ve Carlos tarafından düzenlenen bir tutanakla imza altına alınmıştır” diye konuştu. Ölçer, Carlos"a işkence yapanların cezalandırımasını isterken “Fransa"nın yetkilileri bilmelidirler ki Güney Amerika"dan Türkistan"a, Filistin"den Moro"ya kadar dünyanın her yerinde Carlos"un milyonlarca seveni, takipçisi, yoldaşı ve gönüldaşı vardır. Bu insanlar dünyanın her tarafından gelişmeleri büyük bir dikkatle takip ederek, Carlos"un yalnız olmadığını bütün dünyaya haykırmaktadır” dedi.

Minikler de eylemde

İBDA-C terör örgütü lideri Salih Mirzabeyoğlu ve Carlos için özgürlük istenilen dövizlerle konsolosluk önünde toplanan grubun arasında Carlos fotoğrafları taşıyan küçük çocuklar da yer aldı. Bir çocuğun taşıdığı “Ben de kumandan Carlos olacağım” yazılı Carlos fotoğrafı dikkat çekerken, yaklaşık 40 kişilik grup, “Gönüldaş Carlos yalnız değildir”, “İşkenceci Sarkozy hesap verecek” , “Carlos"a özgürlük, Mirzabeyoğlu"na özgürlük” diye slogan atıp, İBDA-C örgütünün işaretini yaptı. Carlos aynı zamanda Türkiye"de haftada bir yayınlanan Baran isimli siyasi dergide Salim Muhammed imzası ile yazı yazıyor.

BİNBİR SÜRAT CARLOS

Ilich Ramirez Sanchez 1949"da Venezuella"da doğdu. 1975"te Filistin"de İsrail"e karşı savaştı. Avrupa"da birçok banka, dernek, gazete ve elçiliğe bombalı saldırılarda bulundu. Hakkında birçok kitap yazıldı, hayatı filmlere konu oldu. Binbir surat olarak tanınan Carlos, 1994"te yakalandı. 1975"te müslüman oldu, Salim Muhammed Nuri adını aldı.

Başörtülü kızların da destek verdiği eylemde iki minik çocuk üzerinde Carlos"un resmi ve “Ben de kumandan Carlos olacağım büyüyünce” yazılı pankart taşıdı.

Dündar KALE / VATAN