Aydın Ticaret Odası (AYTO) Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan, hakkında 2009 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Belediye Başkanı adayı olacağına dair söylenenlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Kısa dönemde siyaset gibi bir düşüncem yok” dedi.
Spekülasyonların kendisinden kaynaklanmadığını söyleyen Mahmut Çağlayan “ Şimdiye kadar tüm siyasi partilere eşit mesafede bulundum. Bu Aydındaki siyasi parti yöneticileri ile görüşmüyorum anlamına gelmez tabi ki görüşüyorum çoğu okuldan arkadaşım bizim kuşağın jenerasyonu. Sonuçta Aydın küçük bir yer biraz aktif olarak ön plana çıktığınız anda farklı gözle algılanıyorsunuz” diye konuştu.
Aydın için çok iyi bin yerel yönetim temenni ettiğini vurgulayan Çağlayan, şunları söyledi: “ Tabi ki halk bunu oyları ile belirleyecek. Bizim Aydın Ticaret Odası olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Aydın için önemli şeyler söylüyor ve eyleme geçiriyoruz. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi"nin yasa ve yönetmelik değişikliğinin hemen yapılması gerek. Veysi paşa mahallesinin kültür ve sanat semti olması lazım. Teknopark ve kalkınma ajansı kurulmalı. Bütün bunlar bir arada olmazsa kalkınamayız. Biz oda olarak sadece söylemiyoruz yapmaya da hazırız zaten bir çok projenin protokolünü de imzaladık. Aydın ile ilgili bu kadar çok proje ve iş üreten Aydın Ticaret Odasının bir ferdi olarak adımızda kendi irademiz dışında da olsa siyaset için geçiyor”