Abdullah Biçer'in haberi

 Bakan Çağlayan, Mersin Ticaret Borsasınca (MTB) Mersin HiltonSA Otelinde Türkiye'nin en büyük bin şirketi arasına giren Mersinli firmalara plaket verilmesi ve MTB Onur Kurulu'na seçilen 4 işadamına sertifika verilmesi nedeniyle düzenlenen toplantıya katıldı.

Çağlayan, buradaki konuşmasında, Mersin'in çevresindeki illere göre daha avantajlı bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Bu avantajını kullanarak, kentin teker teker mevcut potansiyellerini harekete geçireceğini ifade eden Çağlayan, ''Antalya, turizm yatırımları açısından bitti. Bu yüzden artık Türkiye'nin kitle turizmi denince akla gelecek kenti, Mersin'' dedi.

Turizmdeki çalışmaların başarılı bir şekilde yürütülebilmesi için ulaşım koşullarının geliştirilmesi gerektiğine işaret eden Çağlayan, şöyle konuştu:

''Bu kapsamda D-400 Karayolundaki çalışmalara en kısa sürede başlayacağız. Öte yandan da Akdeniz Sahil Yolu ile ilgili çalışmaları en kısa sürede bitirmenin hesabını yapacağız. Bildiğiniz gibi, bölgenin ihtiyaç duyduğu, Mersin için ise olmazsa olmaz olan Çukurova Havalimanı'nın ihalesi de yapıldı. Tüm bu unsurları birleştirdiğimizde, Mersin'in ulaşım sıkıntısı çözülmüş olacak. Buradaki yatırımlar teker teker artacak. Kent, adeta parlayan bir yıldız gibi dikkat çekecek.''

Tarsus-Kazanlı Turizm Projesiyle kente turizm amaçlı 8 bin yatak kapasitesi kazandırılacağını hatırlatan Çağlayan, ''Şimdi biz buna ilave olarak proje kapsamında belirlenen alanın paralelinde bir yer daha belirledik. Bu sayede kente kazandırılacak yatak kapasitesi 15 bine çıkacak. 15 bin yatak demek, en az 15 bin kişiye istihdam olanağı demektir. Ayrıca 15 bin kişinin yiyeceği içeceği de yine bu topraklardan temin edilecek'' diye konuştu.

Turizm yatırımlarının sadece Tarsus çevresinde sınırlı kalmayacağını anlatan Çağlayan, sırayla Erdemli, Silifke ve Anamur sahillerinde de turizm yatırımlarını artırmak için adım atmaya başlayacaklarını vurguladı.

''Mersin'in adeta altını üstüne getireceğiz'' diyen Çağlayan, şunları kaydetti:

''Bu saydığım projelerin hepsinin programı hazır. Hepsini birlikte başaracağız. Ama bunlar yapılırken, kentin ihtiyaç duyduğu kentsel dönüşümü de unutamayız. Mersin'in ihtiyaç duyduğu kentsel dönüşümü en kısa sürede başlatacağız. Mersin'i yaşanabilir bir kent haline getirmeliyiz. Bugüne kadar Mersin için kim ne kattıysa hepsinden Allah razı olsun. Ama bizim yapmamız gereken daha çok iş var.''

-Diğer konuşmacılar-

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da, Türkiye'nin büyük yürüyüşünde Mersin'in katkı koyan bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

Kentin gelişmesinde Bakan Çağlayan'ın çok büyük desteklerinin ve emeklerinin olduğunu dile getiren Güzeloğlu, ''Mersin sürekli gelişiyor. Her zaman kendini yenileyerek, günümüz şartlarına göre kendini güncelliyor'' diye konuştu.

MTB Başkanı Abdullah Özdemir ise, 1926 yılında kurulan borsanın, bugün Türkiye'deki en büyük borsalardan birisi haline geldiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

''Borsamız işlem hacmi itibariyle 113 borsa arasında 7. sıraya gelmiştir.