Avustralya Açık Tenis Turnuvası için bu ülkeye giden, ancak henüz turnuvaya gireceği belli olmayan Büyükakçay, oynayamasa bile orada bulunmanın kendisine önemli tecrübeler kazandıracağını kaydetti.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Garanti Koza'nın sponsor olduğu Büyükakçay, şu anda WTA sıralamasında 280. sırada olduğunu ifade ederek, ''1 aydır hazırlanıyorum. Geçen sezonu Avusturalya'da oynadığım turnuvalarla kapatmıştım. Yoğun bir temponun ardından hazırım. Oynayacağım garanti olmadığı için üzgünüm. Hedefim 2010 yılının diğer grand slam turnuvalarında kesin olarak yer alabilmek. 220. sırayı alıp kesin oynamak istiyorum. Geçen yıl da Avustralya'daydım ama grand slam yetişemedim. O atmosferde bulunmak bile bir profesyonel tenisçi için çok güzel bir şey. Orada iyi bir tecrübe edineceğim'' diye konuştu.

Turnuvaya girememesinin, bu hedefi doğrultusunda kendisini daha çok hırslandıracağını kaydeden milli tenisçi, ''Sezon boyunca daha iyi oynasaydım girerdim diye düşüneceğim. Ama girersem de bir ilk olacak. 280 numaradayım, önümde 279 benden iyi tenisçi var. Türkiye'de bir numarayım diye düşünmüyorum. Elde ettiğim her başarı beni daha çok motive ediyor'' dedi.

WTA'daki sıralaması nedeniyle şu anda alternatif listede bulunan Çağla Büyükakçay'ın, turnuvaya katılıp katılmayacağı 14 Ocak Perşembe günü belli olacak.

''ÖNEMLİ OLAN DÜNYA PLATFORMUNDAKİ BAŞARILAR''

Club İstanbul ENKA Uluslararası Tenis Akademisi oyuncusu, bugüne kadar yaptıkları ciddi çalışmalar neticesinde Türkiye'de geldikleri noktayı, dünya platformunda da sağlamak istediğini anlattı.

Türk tenisinde önemli bir misyon üstlendiklerini düşündüğünü kaydeden milli sporcu, şöyle konuştu:

''Her zaman parmakla gösterilen bir sporcu olmak istedim. Hep iyi yerlerde olma hedefindeyim. Yaptığım antrenmanlarda bile benden küçüklere örnek olması için çalışıyorum. Üstlendiğimiz misyonu üzerimde bir yük gibi görmüyorum. Benim için büyük bir keyif. Bizlerle birlikte tenisimiz daha da profesyonel oldu. Bizim gibi daha fazla sporcu gelsin. Keşke Türkiye şampiyonalarında ilk turdan itibaren kıran kırana mücadele etsek. Bunlar hep beklediğimiz şeyler. Bence bu önümüzdeki birkaç yıl içinde mümkün olacak. Türkiye'deki başarı tabii ki çok önemli. Ancak benim için önemli olan şu anda dünya platformundaki başarılar.''

''BELKİ DE BEN DE İLK 100'DE VEYA İLK 10'DA OLACAKTIM''

Çağla Büyükakçay, sponsor bulma fırsatını yaş olarak daha erken yakalayan Melis Sezer'in bu anlamda kendisinden daha şanslı olduğunu kaydetti.

Yetenekli gençlere fırsat tanınmasının çok önemli olduğunu anlatan milli sporcu, ''Melis Sezer bana göre daha şanslı. Benden iki yıl önce sponsor buldu. Ben hiç junior turnuvası oynamadım. Belki de ben de ilk 100'de veya ilk 10'da olacaktım. Ben direkt WTA'da büyüklerden başladım. Ama her şeyde bir hayır vardır. Garanti Koza'nın Melis'e verdiği destek çok önemli. Türk tenisi bu desteklerle daha iyi yerlere gelecektir'' dedi.

Geçen sezonu Avustralya'da oynayıp çeyrek ve yarı finale çıktığı iki turnuva ile tamamladığını hatırlatan Çağla Büyükakçay, Avustralya'nın kendisine şans getirdiğini ifade etti.

Avustralya Açık'ın ardından, 1-6 Şubat tarihlerinde 25 bin dolar ödüllü Burnie Womens Circuit, 15-20 Şubat tarihlerinde 25 bin dolar ödüllü Mildura Womens Circuit ve 1-6 Mart tarihlerinde yine 25 bin dolar ödüllü Sydney Womens Circuit turnuvalarına katılacak milli tenisçi, dünya sıralamasındaki yerini etkileyecekleri için bu turnuvalara da çok önem verdiğini bildirdi.

''GENÇ YETENEKLER GELİYOR''

Büyükakçay, uluslararası arenada yarışan Türk tenisçi sayısının azlığına rağmen, Türkiye'de tenisin geleceğine ümitli bakmasını, ''Şu anda çok az isim ön plana çıkmış durumda. Genç olarak şu anda Melis var...Onun ardından gelen çok yetenekli isimler de var. Şu anda belki sadece Türkiye şampiyonlukları var, isim yapmamışlar, okula gidiyorlar, başka bir hayatları var. Ama ileride geleceği çok parlak yetenekli tenisçilerin var olduğunu görüyorum. Bu nedenle Türk tenisinin geleceğinden çok ümitliyim'' şeklindeki sözlerle özetledi.

Yetenekli sporcuların önemli birer tenisçi olabilmesinde, aile, kulüpler, federasyon ve sponsorlar olmak üzere etkili olan paydaşların koordinasyonunun önemli olduğunu anlatan Büyükakçay, ''Her şey bir kombinasyon. Ben 17 yaşında sponsor bulamasaydım belki de sadece ligde, Türkiye şampiyonalarında oynayacaktım, uluslararası platforma giremeyecektim. Ailelerin, kulüplerin, sponsorların ve federasyonun desteğinin hep var olması gerekiyor'' şeklinde konuştu./HT